ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 08:56
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για κυβέρνηση, «μοιρασμένοι» οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές

07.11.2023 20:24

Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση και διχασμός για τον Κασσελάκη καταγράφεται στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Alco για τον ALPHA, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, το διάστημα 30 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2023.

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά περαιτέρω συρρίκνωσης, καθώς η σύσπείρωση του κόμματος βρίσκεται πλέον στο 60%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαρροές τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά καθώς χάνει 1% προς τη ΝΔ, 7% προς το ΠΑΣΟΚ, 5% προς το ΚΚΕ και 19% σε άλλα κόμματα.

Για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, το 21% του συνόλου των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αποτελεί πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και το 54% μειονέκτημα. Την ίδια στιγμή, το 51% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ο η νέα ηγεσία αποτελεί πλεονέκτημα για το κόμμα, σε αντίθεση με το 31%.

«Μοιρασμένες» είναι οι απαντήσεις σχετικά με το αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να επιμείνει στην πρόταση διαγραφής των Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα, ή να ανακαλέσει. Το 42% των ψηφοφόρων του κόμματος θέλουν να ανακαλέσει ο νέος πρόεδρος την απόφασή του, το 38% ζητά να επιμείνει ενώ ένα 20% δεν απαντά. Στο σύνολο των ψηφοφόρων, το 25% θέλει να διαγραφούν οι τέσσερις, το 31% να ανακαλέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το 44% δεν απαντά.

Όμως το 45% των ψηφοφόρων του κόμματος ζητά από τους διαφωνούντες να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους και να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 34% θεωρεί ότι πρέπει να φύγουν και να δημιουργήσουν άλλο κόμμα.

Από την άλλη πλευρά, η συσπείρωση της ΝΔ φθάνει το 82% με το κυβερνών κόμμα να έχει απώλειες 2% σε ΣΥΡΙΖΑ και 3% προς ΠΑΣΟΚ και 1% σε Ελληνική Λύση.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση, το 52% αναφέρει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιμένο, το 19% λίγο, το 22% απαντά αρκετά και 3% πολύ.

Το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά, το 35% όχι και το 10% δεν απαντά.

“Διχασμένοι” εμφανίζονται οι ερωτηθέντες σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης:

Σπαρτιάτες: Τι υποστήριξαν στην επιτροπή άρσης ασυλιών – Ελέγχονται για «εξαπάτηση του εκλογικού σώματος»

ΠΑΣΟΚ: Το Δημόσιο χάνει από την πώληση μετοχών στην Aegean

Αντιδράσεις για την προσαγωγή του 22χρονου που ύψωσε την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 08:56
Exit mobile version