search
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 21:58
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κατέθεσε τροπολογία για το clawback στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

22.05.2024 21:27
syriza

Τροπολογία για τον «πονοκέφαλο» που δημιουργεί από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του το μνημονιακό μέτρο του clawback, κατέθεσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Το μέτρο αυτό συσσωρεύει χρέη στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, οδηγώντας τα μικρά και μεσαία να βάλουν λουκέτο ενώ παράλληλα υποθηκεύει τη βιωσιμότητα όσων συνεχίζουν με πολύ μεγάλες δυσκολίες τη λειτουργία τους.

H τροπολογία προβλέπει ένα μεταβατικό στάδιο αισθητής μείωσης του clawback των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικών κέντρων κατά το οποίο αυτό διαμορφώνεται στο 0% επί ετήσιων υποβολών προς τον ΕΟΠΥΥ έως 150.000 ευρώ, στο 5% επί ετήσιων υποβολών προς τον ΕΟΠΥΥ από 150.001 ως 250.000, στο 10% επί ετήσιων υποβολών προς τον ΕΟΠΥΥ από 250.001 ως 350.000 ευρώ και στο 15% από 350.001 ευρώ και πάνω.

Παράλληλα, με την τροπολογία αναγνωρίζεται ότι η μοναδική και μακράς πνοής λύση διευθέτησης των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει το clawback είναι η κατάργησή του και η θέσπιση και εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση της στρέβλωσης της προκλητής ζήτησης λόγω υπερσυνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων.

H τροπολογία για τον μηχανισμό αυτόματης επιστροφής (clawback) στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης σε εργαζόμενους ΔΥΠΑ: «Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε – Δεν θα αφήσουμε κανέναν να σας τρομοκρατήσει»

Ρωμανός για Κασσελάκη: Θέλει πολύ θράσος να μιλάει για «αλαζονεία» όταν εργαλειοποιεί πραγματικές δυσκολίες για πολιτικό όφελος

Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κατά Κασσελάκη: Δεν μπορείς να λες «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 21:55