search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 19:27
MENU CLOSE

Θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ προανακριτική για την σύμβαση «717»;  

07.11.2023 06:02
ANDROULAKES_KASSELAKES
Eurokinissi

Για συμφωνία του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη για να πέσει άπλετο φως για την τραγωδία των Τεμπών ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους μέσω άτυπης ενημέρωσης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.  

Οι δικές μας πληροφορίες θέλουν η προανακριτική του ΠΑΣΟΚ να στοχεύει σε λάθη και παραλείψεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια αλλά και στην σημαντική για την τηλεδιοίκηση σύμβαση «717».  

Δηλαδή, στο κάδρο της Χαριλάου Τρικούπη θα μπουν δύο πρώην Υπουργοί Μεταφορών. Ο Χρήστος Σπίρτζης από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Καραμανλής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Και οι δύο πρώην Υπουργοί διαχειρίστηκαν τη συγκεκριμένη σύμβαση.  

Το ερώτημα που γεννάται – εφόσον η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική προχωρήσει – είναι το εξής: θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ προανακριτική που θα αναφέρεται και σε παραλείψεις Υπουργού της διακυβέρνησης Τσίπρα;  

Κάποιες πηγές από Κουμουνδούρου μεριά δεν αποκλείουν τα τελευταία λίγα 24ωρα, να συναινέσει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πάντως να έχει συζητηθεί εκτενώς το θέμα ή να έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Θα εξαρτηθεί και από τις διατυπώσεις ίσως, της πρότασης.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση 717 αφορά τη σηματοδότηση, την τηλεδιοίκηση και άλλα ζητήματα του σιδηροδρόμου και η υλοποίησή της θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016, ενώ παράλληλα το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είχε στείλει κλήσεις για ανωμοτί κατάθεση σε 26 άτομα σχετικά με τη μη υλοποίηση της «σύμβασης 717» της ΕΡΓΟΣΕ.  

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν «γαλάζιες» φωνές που δεν αποκλείουν να στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Ο γρίφος με τις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ και το μορατόριουμ της Ομπρέλας – H μάχη των δημάρχων μετά τον Μπακογιάννη

Οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για να φύγουν με την Ομπρέλα, η επικοινωνία Κασσελάκη με Έφη και οι συσκέψεις Παππά και 6+6

Κύμα διαγραφών από Κασσελάκη, πώς τη… γλίτωσε ο Τσακαλώτος, γιατί μπλέκουν τον Τσίπρα – Ποιοι γαλάζιοι βουλευτές βγαίνουν αντάρτικο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 19:27