search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:56
MENU CLOSE

Σοκ στο Νοσοκομείο Σαντορίνης: Βρέθηκε πτώμα σε σήψη λόγω βλάβης στο ψυγείο του νεκροθαλάμου

08.11.2023 18:04
nosokomeio santorini 87- new

Μακάβριο και ανατριχιαστικό ήταν το θέαμα που αντίκρισαν οι υπάλληλοι στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης, χθες όταν άνοιξαν το νεκροθάλαμο και είδαν ένα πτώμα άνδρα σε κατάσταση σήψης.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω νοσοκομεία, που λειτουργεί με καθεστώς Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), δεν έχει νεκροτόμο-σαβανωτή, δηλαδή έναν υπεύθυνο για τη λειτουργία του νεκροθαλάμου, όπως υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

«Το νοσοκομείο Σαντορίνης έχει έναν νεκροθάλαμο με 6 θέσεις. Χάλασαν τα ψυγεία ή έχει διακοπή ρεύματος, δεν έχει σημασία.

Είναι το μόνο που δεν έχει νεκροτόμο – σαβανωτή, για τη λειτουργία του νεκροθαλάμου όπως υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία», τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, την περασμένη Κυριακή 5 Νοέμβριου το πρωί, διακομίστηκε ένας νεκρός άνδρας από ανακοπή καρδιάς, ηλικίας μεταξύ 53 -55 ετών.

Ο γιατρός αφού διαπίστωσε το θάνατο του έδωσε εντολή να μεταφερθεί στο νεκροθάλαμο για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Ο νεκροθάλαμος του νοσοκομείου είναι ο μοναδικός που λειτουργεί στο νησί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ:  «Χθες Τρίτη 7/11 που πήγε η αστυνομία και ο τελετάρχης για να μεταφέρουν τον νεκρό για ιατροδικαστική εξέταση στην Αθήνα βρήκαν τη σωρό σε κακή κατάσταση παραπέμποντας σε βλάβη των ψυγείων του νεκροθαλάμου.

Η αστυνομία ενημέρωσε φυσικά την Εισαγγελία.

Για το τραγικό αυτό συμβάν δεν έχουν ευθύνη οι υπάλληλοι του νοσοκομείου γιατροί, νοσηλευτές, τεχνική υπηρεσία.

Την εποπτεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων την έχουν υπάλληλοι ειδικότητας ΝΕΚΡΟΤΟΜΩΝ-  ΣΑΒΑΝΩΤΩΝ. Στο νοσοκομείο Σαντορίνης που λειτουργεί ο μοναδικός νεκροθάλαμος του νησιού με 6 αναμονές δεν διαθέτει νεκροτόμο- σαββανωτή.

Εαν είχε φροντίσει η διοίκηση του νοσοκομείου να προσλάβει έναν τέτοιο υπάλληλο, όπως όλα τα νοσοκομεία έχουν κάνει ή να αναθέσει καθήκοντα σε κάποιον άλλο υπάλληλο, δεν θα φθάναμε σε αυτή τη τραγική εικόνα της σωρού» είπε.

Διαβάστε επίσης:

Εγκαινιάστηκε η πρώτη Μονάδα Φροντίδας για τα κακοποιημένα παιδιά στη Βόρεια Ελλάδα

ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις κατοίκων των Εξαρχείων να ανασταλούν προσωρινά οι εργασίες του μετρό

Δήμος Αθηναίων: Έντονες αντιδράσεις από γονείς για τις κάμερες σε σχολεία – «Λεφτά για κάμερες υπάρχουν, για τα σχολικά κτίρια όχι» (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05