search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:46
MENU CLOSE

Βίντεο δείχνει ισραηλινά Apache να πυροβολούν αδιακρίτως κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

09.11.2023 18:24
apache israel

Αίσθηση προκαλεί βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει ισραηλινό Μέσο, σύμφωνα με το οποίο στο χάος που επικράτησε τις πρώτες ώρες της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ισραηλινά Apache «σηκώθηκαν» προκειμένου να συνδράμουν καταλήγοντας να πυροβολούν αδιακρίτως ό,τι κινούνταν καθώς δεν ήταν σε θέση να διακρίνουν ποιος ήταν τρομοκράτης και ποιος όχι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ynet.co.il, η Πολεμική Αεροπορία της χώρας ξεκίνησε να συνοψίζει τα γεγονότα της αιφνιδιαστικής επίθεσης που ξεκίνησε τον πόλεμο στη Γάζα και φαίνεται ότι ο αιφνιδιασμός της Χαμάς «έπιασε στον ύπνο» όχι μόνο τις μονάδες του πεζικού αλλά και την αεροπορία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «το πρώτο ζεύγος πολεμικών ελικοπτέρων που βρίσκονταν σε άμεση επιφυλακή για τη Μεραρχία της Γάζας έφθασαν στο Otef περίπου μία ώρα ή περισσότερο μετά την έναρξη των γεγονότων, γύρω στις 8:00-7:30, από το στρατόπεδο Ramat David στο βόρειο τμήμα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι μητρικές διμοιρίες των ελικοπτέρων Απάτσι βρίσκονται στο Camp Ramon, που είναι πιο κοντά στη Λωρίδα της Γάζας».

«Αφού οι πιλότοι συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε τεράστια δυσκολία να διακρίνουν μέσα στα κατεχόμενα φυλάκια και οικισμούς ποιος ήταν τρομοκράτης και ποιος ήταν στρατιώτης ή πολίτης, αποφασίστηκε ότι η πρώτη αποστολή των μάχιμων ελικοπτέρων και των ένοπλων drones Zik ήταν να σταματήσουν την εισροή τρομοκρατών στο ισραηλινό έδαφος μέσα από τα κενά του φράχτη. Ο ρυθμός των πυρών εναντίον των χιλιάδων τρομοκρατών ήταν στην αρχή καταιγιστικός και μόνο σε ένα ορισμένο σημείο οι πιλότοι άρχισαν να επιβραδύνουν τις επιθέσεις και να επιλέγουν προσεκτικά τους στόχους».

«Ο στρατός της Χαμάς, όπως αποδεικνύεται, δυσκόλεψε σκόπιμα τους πιλότους των ελικοπτέρων και τους χειριστές των UAV: ​​στην έρευνα έγινε σαφές ότι στις τελευταίες ενημερώσεις ζητήθηκε από τους μαχητές της Χαμάς να περπατούν αργά στους οικισμούς και τα φυλάκια ή μέσα σε αυτούς και σε καμία περίπτωση να μην τρέξουν, για να κάνουν τους πιλότους να πιστεύουν ότι ήταν Ισραηλινοί. Αυτό το τέχνασμα λειτούργησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι που οι πιλότοι των Απάτσι συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να παρακάμψουν όλους τους περιορισμούς. Ήταν μόλις γύρω στις 9:00 π.μ. όταν μερικοί από αυτούς άρχισαν να πυροβολούν από μόνοι τους, χωρίς άδεια από ανωτέρους».

«Η αεροπορική δραστηριότητα την πρώτη μέρα δεν ήταν οργανωμένη και οι πιλότοι χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσουν σε μια περίπλοκη και πρωτόγνωρη κατάσταση: μεγάλο μέρος των κατευθυντήριων γραμμών και η παραλαβή των στόχων έφτανε στους πιλότους μέσω τηλεφώνου, με κλήσεις ή αποστολή φωτογραφιών στο WhatsApp. Στο πλαίσιο του τεράστιου αριθμού δολοφονηθέντων και απαχθέντων ανθρώπων, η Πολεμική Αεροπορία είναι πεπεισμένη ότι αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη επιχείρηση, η σφαγή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη».

Δείτε το βίντεο εδώ

Διαβάστε επίσης:

Λευκός Οίκος: «Ναι» του Ισραήλ σε παύσεις 4 ωρών καθημερινά στη βόρεια Γάζα

Κωνσταντινούπολη: Επίθεση με πέτρες σε ελληνικό σχολείο και εκκλησία, λόγω του πολέμου στο Ισραήλ

Reuters: Συνάντηση του επικεφαλής της Μοσάντ με τον διευθυντή της CIA και τον πρωθυπουργό του Κατάρ για τους ομήρους της Χαμάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:40