search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:57
MENU CLOSE

Reuters: Συνάντηση του επικεφαλής της Μοσάντ με τον διευθυντή της CIA και τον πρωθυπουργό του Κατάρ για τους ομήρους της Χαμάς

09.11.2023 17:25
omiroi xamas 876- new

Με τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς και τον πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζάσιμ Αλ Θάνι φέρεται να συναντήθηκε ο επικεφαλής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα.

Η συνάντηση έγινε στη Ντόχα για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας με την Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων και την παύση των μαχών

Η συνάντηση περιελάμβανε επίσης συζήτηση για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή που ενημερώθηκε για τη συνάντηση.

Οι Μπαρνέα, Μπερνς και αλ Θάνι είχαν τη συνάντηση αυτή αφού Καταριανοί μεσολαβητές συνάντησαν αξιωματούχους από το πολιτικό γραφείο της Χαμάς την Τετάρτη το βράδυ και συζήτησαν παραμέτρους μιας ενδεχόμενης συμφωνίας.

Σκοπός της τριμερούς συνάντησης ήταν να φέρει τα τρία μέρη μαζί σε ένα τραπέζι προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία, ανέφερε η πηγή.

Οι συνομιλίες περιελάμβαναν επίσης συζήτηση ώστε να επιτραπούν οι ανθρωπιστικές εισαγωγές καυσίμων στη Γάζα, τις οποίες αρνείται μέχρι τώρα το Ισραήλ, μην τυχόν όπως λέει, εκτραπούν στη Χαμάς για πολεμικούς σκοπούς.

Πηγή δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη, πως οι συνομιλίες αφορούσαν την απελευθέρωση 10-15 ομήρων σε αντάλλαγμα για μια ανθρωπιστική παύση μίας έως δύο ημερών στον πόλεμο που καταστρέφει τη Γάζα.

Το αποτέλεσμα των συνομιλιών δεν έγινε γνωστό. 

Το Κατάρ, όπου εδρεύουν αρκετοί πολιτικοί ηγέτες της Χαμάς, ηγείται των προσπαθειών για μεσολάβηση μεταξύ της Χαμάς και των Ισραηλινών αξιωματούχων για την απελευθέρωση των ομήρων που έχουν στα χέρια τους οι μαχητές της οργάνωσης όταν επιτέθηκαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.400 ανθρώπους.

«Δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός» 

«Δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός» ξεκαθάριζε πάντως σε ανάρτησή του ο IDF. «Υπάρχουν τακτικές, τοπικές παύσεις για ανθρωπιστική βοήθεια για πολίτες της Γάζας. Αυτές οι τακτικές παύσεις είναι περιορισμένες σε χρόνο και περιοχή. Παρέχουμε επίσης ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τους αμάχους στη Γάζα για να μετακινηθούν προσωρινά νότια σε ασφαλέστερες περιοχές όπου μπορούν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια» τονίζεται.



«Ο πόλεμος μας είναι με τη Χαμάς και όχι με τον λαό της Γάζας» αναφέρει ο ισραηλινός στρατός.

Διαβάστε επίσης:

Πυροβολήθηκε στο πρόσωπο Ισπανός πολιτικός στη Μαδρίτη

Μεσανατολικό: Η Αίγυπτος απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ να αναλάβει την ασφάλεια της Γάζας – Τα σενάρια για το μέλλον

Στο κενό η «ανθρωπιστική διάσκεψη», «ψίχουλα» η βοήθεια που φτάνει στη Γάζα – Η σιωπή της φον ντερ Λάιεν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:56