search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:47
MENU CLOSE

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ομπρέλα και Τεμπονέρας δεν επιστρέφουν στην Κεντρική Επιτροπή

11.11.2023 23:38
teboneras

Δεν θα επιστρέψουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η Ομπρέλα και η ομάδα Τεμπονέρα μετά την αποχώρησή τους από την συνεδρίαση το μεσημέρι του Σαββάτου λόγω της απόρριψης του αιτήματος Αχτσιόγλου – Τσακαλώτου – Τεμπονέρα να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα του δημοψηφίσματος, προκειμένου να το καταψηφίσουν.

Η Ομπρέλα συντάσσει κείμενο αποχώρησης, το οποίο αναζητεί τον τρόπο που θα το παρουσιάσει αύριο, είναι πιθανό αυτό να γίνει μέσω συνέντευξης Τύπου.

Το απόγευμα η ομάδα Τεμπονέρα σε σύσκεψη που πραγματοποίησε αποτίμησε την κατάσταση και οριστικοποίησε την απόφασή της να μην επιστρέψει στην συνεδρίαση μετά από την ομιλία Κασσελάκη την οποία χαρακτήρισαν «βαθιά διχαστική» αλλά και λόγω της άρνησης να τεθεί η πρόταση του προέδρου για δημοψήφισμα σε ψηφοφορία. Η τάση αυτή θα συζητήσει στη συνέχεια τα επόμενα βήματά της «με νηφαλιότητα», όπως ανέφερε στέλεχος της τάσης. Τα περιθώρια κινήσεων στενεύουν, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά έδειξε την έξοδο σε όσους ασκούν κριτική. Ο Διονύσης Τεμπονέρας, ενδεικτικά, σε δηλώσεις του είπε πως «όλα είναι ανοιχτά».

Και η ομάδα των Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλου, Τζανακόπουλου (6+6) αποχωρώντας το μεσημέρι, ενημέρωσε ότι δεν θα επιστρέψει στην αυριανή δεύτερη μέρα της συνεδρίασης, ωστόσο θα συσκεφθεί για να οριστικοποιήσει την απόφασή της αύριο το πρωί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:44