search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:28
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο απόφασης που θα ψηφίσει η κεντρική επιτροπή – Προβλέπει μόνο πολιτική καταδίκη και όχι διαγραφές ή δημοψήφισμα

11.11.2023 19:12
syriza_kentriki_epitropi

Το μεσημέρι του Σαββάτου και λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, διανεμήθηκε στα μέλη του οργάνου το σχέδιο της πολιτικής απόφασης, το οποίο η ηγεσία θα θέσει προς ψηφοφορία στη λήξη της δεύτερης ημέρας των εργασιών, το απόγευμα της Κυριακής.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το σχέδιο της απόφασης δεν προβλέπει ούτε διαγραφές, ούτε δημοψήφισμα, θέματα για τα οποία μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, προκαλώντας την έκρηξη των διαφωνούντων, κατά την πρώτη η μέρα των εργασιών.

Για τις διαγραφές κρίθηκε σκόπιμο να μην υπάρχει σαφής αναφορά, καθώς καταστατικά αρμόδια είναι η επιτροπή δεοντολογίας, ενώ για το δημοψήφισμα, εκτιμήθηκε ότι επειδή αφορά μία πρωτοβουλία που προτίθεται να αναλάβει ο πρόεδρος υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δεν είναι θέμα της τρέχουσας συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής να αποφασίσει.

Πάντως το κείμενο είναι αιχμηρό για όσους επιτέθηκαν με ακραίους χαρακτηρισμούς το προηγούμενος διάστημα στον κ. Κασσελάκη, αλλά και το κόμμα, χωρίς όμως και πάλι να υπάρχει ονομαστική αναφορά στους «4» υπό διαγραφή – δηλαδή τον Δημήτρη Βίτσα, τον Νίκο Φίλη, τον Στέφανο Τζουμάκα και τον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος όμως ήδη αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή.

Ολόκληρο το κείμενο:

Διαβάστε επίσης:

Μωραΐτης κατά Αχτσιόγλου: «Είδε το μάτι της εξουσία και άστραψε!»

Σία Αναγνωστοπούλου για Τσίπρα: Αν ο πρώην πρόεδρος δεν μιλήσει τώρα, το κόμμα θα διαλυθεί

ΣΥΡΙΖΑ: «Το θέμα λήγει εδώ» – Υπέρ των διαγραφών ο Παύλος Πολάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:27