search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:54
MENU CLOSE

Δύο ερμηνείες για το δείπνο Τσίπρα με Γαβριήλ, μια συνεργασία που εξοργίζει το Μαξίμου και η επιθυμία της Έφης

16.11.2023 06:17
tsipras-sakellaridis-new

Στα τραπέζια η Ελλάδα αναστενάζει – ο Σαββόπουλος είχε πει για γήπεδα, αλλά από τότε έχουν αλλάξει πολλά στη χώρα.

Δείτε για παράδειγμα τι έγινε με το τραπέζι σε γνωστή ταβέρνα της Νέας Σμύρνης, που συνέφαγαν προχθές ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ο Γαβριήλ Σακκελαρίδης.

Όλοι ψάχνουν το νόημα αυτής της δημόσιας εμφάνισης των δύο, χωρίς όμως κανείς να είναι βέβαιος για το ακριβές μήνυμα που θέλησε να εκπέμψει ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας κοινή εμφάνιση με ένα στέλεχος, που τα σενάρια φέρουν να συζητείται ακόμα και για επικεφαλής ενός νέου σχήματος στο χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, που εξετάζουν όσοι αποχωρούν (Ομπρέλα) και ορισμένοι που κοιτάζουν να αποχωρήσουν (ομάδα Αχτσιόγλου) από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και δεύτερη ερμηνεία

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη ερμηνεία, πιο συνθέτη! Γιατί όχι, λένε, να μην είπε στον Γαβριηλ να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην ακολουθήσει όποιον ή όποια φύγει; Υπό την έννοια ότι έτσι, ούτε ο συμπαθής Σακελλαρίδης δεν θα «καεί» σε περιπέτειες στο άγνωστο, ούτε ο Κασσελακης θα μείνει χωρίς «αντίβαρο».

Μπορώ πάντως να σας διαβεβαιώσω ότι το μόνο που δεν ισχύει είναι αυτό που διέρρευσαν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ως εξήγηση: «Ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα».

Οτιδήποτε άλλο ναι, αλλά αυτό όχι!

Δείπνο συνεργασίας

Το άλλο τραπέζι που κάπως «τάραξε» και ανθρώπους στο Μαξίμου, αλλά μην πάει το μυαλό σας ότι εννοώ τον Αλέξη Πατέλη, είναι αυτό που οργάνωσαν τρία πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα στο νέο σκηνικό.

Στο Κολωνάκι λοιπόν τα είπαν και συνέφαγαν ένα βράδυ, όχι μακρινό, ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ Μακμπέθ, ο Γιάννης Βήκας υπεύθυνος στο ΠΑΣΟΚ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριληπτικότητας και LGBTI+ και ο Γιάννης Γιαννούσης, σύμβουλος της Ζέφης Δημαδάμα, η οποία είναι Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Μου είπαν ότι συζήτησαν γενικά για την προώθηση των θεμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ένας συντονισμός του υπουργείου με το ΠΑΣΟΚ και τον Στέφανο Κασσελάκη ενθουσιάζει το Μαξίμου, το οποίο θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στις όποιες σχετικές μεταρρυθμίσεις.

Μόνο την «καλή» ομπρέλα

Για να ξαναγυρίσουμε λίγο στα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που μαθαίνω και οφείλω να το μεταφέρω είναι ότι η Έφη Αχτσιόγλου δεν «καίγεται» να γίνει αρχηγός του Βίτσα, του Δρίτσα, του Μπαλτά και τέτοιων στελεχών της γενιάς των… δεινοσαύρων.

Θα ήθελε να έχει το «καλό» κομμάτι της Ομπρέλας, αλλά όχι όλους όσοι φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την κατανοώ, αλλά λύση δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί!

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσακαλώτος ως Κρίσνα, η Έφη και οι δελφίνοι Χαρίτσης και Τεμπονέρας και μία προτεραιότητα για τον Κασσελάκη

Η ψυχολογία της Αχτσιόγλου, το street talk του Κασσελάκη, το παράδοξο της εξεταστικής του ΚΚΕ και ο ανταγωνισμός Τσαβδαρίδη – Μαρκόπουλου

Ο Κασσελάκης απέφυγε το μαρτύριο του βατράχου, η Έφη είναι σε δίλημμα και το ΠΑΣΟΚ μετράει τις εξελίξεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:54