search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:54
MENU CLOSE

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Έριξε τα βέλη» του στον Ανδρουλάκη αν και… απουσίαζε  

21.11.2023 06:32
kwnstantinopoulos

Ιδιαίτερα επικριτικός είναι στις αποφάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αν και απουσίαζε από την Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής ανέβασε στο twitter την ομιλία που είχε ετοιμάσει αφήνοντας πολλές αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος.

Όσον αφορά την απουσία του ο κ. Κωνσταντινόπουλος την δικαιολόγησε αφού όπως έγραψε: «Η σημερινή μας συνάντηση, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί ουσιαστικά,  με χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον της παράταξης. Περίμενα τη συνεδρίαση της Κ.Ε με ανυπομονησία ώστε να μιλήσω. Όμως την ίδια ημερομηνία είχα προγραμματίσει μια υπόσχεση στα παιδιά μου, εδώ και 3 μήνες, για ένα ταξίδι. Έτσι, επέλεξα να απευθυνθώ γραπτώς σε εσάς, αλλά με το ίδιο πάθος, ως να ήμουν παρών».

Για το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου έγραψε: «Το 2015 ήταν το έτος 0, αν μου επιτρέπετε, για το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές του Ιανουαρίου σημειώνεται ιστορικό χαμηλό με μόλις 290.000 ψηφοφόρους και ποσοστό μόλις 4,68% στην 7η θέση και όλους να μιλούν και να γράφουν για το τέλος του ΠΑΣΟΚ. Η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά που εξελέγη Πρόεδρος τον Ιούνιο του 2015  κατάφερε σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία να ενώσει την παράταξη και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου να φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα με 52.000 επιπλέον ψηφοφόρους. Στις εκλογές του 2019 το ΠΑΣΟΚ αύξησε τους ψηφοφόρους κατά 115.000 σε σχέση με το 2015 σε 457.000 (αύξηση της τάξης του 34%) όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε  145.000 ψηφοφόρους ενώ και η Νέα Δημοκρατία αύξησε μαζικά τους ψηφοφόρους της κατά 725.000 ψηφοφόρους φτάνοντας τα 2.250.000 ψηφοφόρους. Στις εκλογές του 2023 είχαμε εκ νέου αύξηση που επιβεβαιώνει τη σταθερά ανοδική πορεία της παράταξης, αφού πήραμε πάλι διψήφιο ποσοστό. Ωστόσο οι 160.000 επιπλέον ψηφοφόροι τον Ιούνιο του 2023 σε σχέση με το 2019 υπολείπονται πολύ έναντι των 851.000 ψηφοφόρων που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και των 136.000 που έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία, που συνολικά αθροίζουν 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους. Για να εξηγούμαι, δεν ισχυρίζομαι ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε όλους αυτούς τους ψηφοφόρους, αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

«Αιχμές» για την επιλογή προσώπων: Η επιλογή των προσώπων δεν ήταν ποτέ μια εύκολη υπόθεση, όμως έχουν συμβολισμό και χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Όπως και πολλές πράξεις ή γεγονότα που στέλνουν μηνύματα συμβολικά και ουσιαστικά. Είναι σημαντικό όλα αυτά να γίνονται μετά από επεξεργασία, να εμπιστευτείς ανθρώπους με αξιοπιστία και να ακούσεις τη γνώμη τους. Πολλές επιλογές (Σέρμπος- Λάσπα- Σαργκάνης, κλπ.) εξέφραζαν τη διαδρομή: ενθουσιασμός αρχικά για τις μεταγραφές-αεροδρομίου, που καταλήγουν σε delete/διαγραφή με το γνωστό στίχο «δε με ξέρεις, δε σε ξέρω». Έτσι για να ελαφρύνουμε μια πραγματικότητα.

«Βίωσα και εγώ μια ανάλογη επιλογή στο ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας. Είχα προειδοποιήσει εγκαίρως για την εξέλιξη, όπου από μεταγραφή αεροδρομίου κατέληξε στη διαγραφή. Αν με στεναχώρησε κάτι, είναι η αχαριστία των ανθρώπων, απέναντι στην παράταξη αλλά και τη συμπεριφορά τους απέναντι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που τους έδειξε εμπιστοσύνη και σεβασμό και ο συγκεκριμένος τον πλήρωσε με αχαριστία», είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Γιαννακούρα στην Αρκαδία.

Για τη συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη: «Θα μου επιτρέψετε μια παρατήρηση. Τι μήνυμα θέλαμε να στείλουμε με την κοινή διαρροή μετά τη συνάντηση με τον κ. Κασσελάκη; Διακρίναμε στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη κάποια αξιοπιστία; Κάποιο κοινό μέλλον; Είμαι σίγουρος ότι ΟΧΙ! Μια ωραία ιδέα, που κατέληξε μέσα σε ένα 24ωρο στα γνωστά αποτελέσματα»

Για το σήμερα της παράταξης: Η δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές είναι στόχος που μας τον έστρωσε με ροδοπέταλα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα το ζητούμενο είναι αν το ποσοστό θα μας δώσει σήμα προοπτικής για το μέλλον ή όχι. Όσοι αυτό δεν το πιστέψουμε, δεν θα μπορέσουμε και να το καταφέρουμε. Μόνο έτσι οι πολίτες θα αρχίσουν να πιστεύουν ότι έχει αξία, να μας ακολουθήσουν με βάση τα ποσοστά. Ο κόσμος θέλει στόχους για να σε ακολουθήσει. Αν κάποιοι δουν το παραπάνω ως εσωκομματική τρικλοποδιά, τους λέω ότι οι προσδοκίες του κόσμου είναι αυτές. Βάλεις ή δεν βάλεις τον πήχη, με αυτό θα κριθείς.

Διαβάστε επίσης:

Η ζημιά του «Βέλους» και η αναζήτηση… απάνεμου λιμανιού

Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ: «Εσείς βγαίνετε στα κανάλια και τα λέτε» 

Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ επειδή δεν «περνάνε» στα ΜΜΕ οι πρωτοβουλίες του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:53