Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Για την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την επόμενη ημέρα μίλησε η ανεξάρτητη βουλευτής Πέτη Πέρκα στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».
Η πρώτη βουλευτής που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, είπε πως οι λόγοι της απόφασής της είναι καθαρά κομματικοί.
«Έχουμε πει πολλά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που έχω να πω είναι πως έχει έλλειμα πολιτικής κουβέντας και δημοκρατικής διαδικασίας», επισήμανε, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας που της ζητούσε να επιστρέψει την έδρα στο κόμμα μέσω του οποίου εξελέγη.
«Είμαι βουλευτής Φλώρινας και στη Φλώρινα υπάρχει μία νομαρχιακή επιτροπή που αριθμεί 21 άτομα και ξαφνικά βγήκε ένα κείμενο ως Νομαρχιακή Φλώρινας που ζητά την έδρα μου πίσω, το οποίο όμως, ήταν εις γνώση μόνο των 6-7. Δεν έγινε δημοκρατικά. Τα υπόλοιπα μέλη σκέφτονται να αποχωρήσουν. Κλάπηκε η υπογραφή τους», εξήγησε, αφήνοντας αιχμές.
Όπως είπε, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.
«Ο κ. Κασσελάκης αποκεφάλισε στελέχη που είχαν εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασία, συνέχισε με διώξεις δημοσιογράφων μέχρι την Κεντρική Επιτροπή που ακούσαμε για το προσωπικό δημοψήφισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά είναι ένα κόμμα θολό. Υπάρχει έλλειμα δημοκρατίας αλλά και ο πολιτικός λόγος. Δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι δόκιμος και να μαθαίνει τώρα», είπε.
Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως έχει κρατήσει μία στάση ουδετερότητας και αποχής. «Περίμενα πως όταν κινδυνεύει αυτό που αγαπάς ή το υπερασπίζεσαι ή το εγκαταλείπεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα είπε πως υπάρχει μία έντονη κινητικότητα και από ανθρώπους έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Πάμε να κλάνουμε ένα φορέα που θα ανακτήσει μία αξιοπιστία. Θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα. Κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι αρχηγός», τόνισε η ανεξάρτητη βουλευτής.
Διαβάστε επίσης:
Νέα Δημοκρατία: Οι ρουκέτες Σαμαρά κατά Μητσοτάκη και η εσωτερική αναστάτωση στην κυβέρνηση
Αντώνης Σαμαράς: «Δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα»
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.