search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:02
MENU CLOSE

Γερμανία: «Πάγωσε» το Μόναχο, μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες – «Κοιμόμαστε στην αίθουσα αναμονής» (Videos)

03.12.2023 12:08
monacho

Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου παραμένουν χιλιάδες επιβάτες μετά την χιονόπτωση ρεκόρ που ακύρωσε εκατοντάδες πτήσεις από και πρός το αεροδρόμιο.

Το χιόνι έφθασε χθες Σάββατο στα 45 εκατοστά στο Μόναχο – «αυτό είναι ρεκόρ για τον μήνα Δεκέμβριο από το 1933, οπότε και αρχίσαμε να μετράμε το ύψος του χιονιού», εξήγησε ο μετεωρολόγος της Βαυαρικής Ραδιοτηλεόρασης BR. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 44 εκατοστά στις 29 Δεκεμβρίου 1938.

Εκπρόσωποι της κρατιδιακής κυβέρνησης και της αστυνομίας απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στους πολίτες «να αποφεύγουν οπωσδήποτε τις περιττές μετακινήσεις» και να οδηγούν «μόνο αν είναι πραγματικά αναπόφευκτο». «Μείνετε στο σπίτι! Ο κίνδυνος ατυχημάτων είναι πάρα πολύ αυξημένος», προειδοποίησε το αρχηγείο της αστυνομίας στην Άνω Βαυαρία, τονίζοντας ότι στους δρόμους υπάρχουν πολλά κομμένα δέντρα, ενώ το χιόνι μετατρέπεται σιγά σιγά σε πάγο, καθώς σταματά η χιονόπτωση. Νωρίτερα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και κατέληξε στο αντίθετο ρεύμα, όπου και συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα. Οι δύο οδηγοί τραυματίστηκαν θανάσιμα.

Μεταξύ των αποκλεισμένων ταξιδιωτών και αρκετοί Έλληνες, είτε ομογενείς που επιστρέφουν στην Ελλάδα, είτε τουρίστες που βρέθηκαν εκεί για αναψυχή ή ακόμα και για επαγγελματικούς λόγους.

Η κακοκαιρία καθήλωσε τα αεροπλάνα στους αεροδιαδρόμους, με το αεροδρόμιο να ξεκινά σιγά σιγά τη λειτουργία του από νωρίς το πρωί της Κυριακής και ενώ το χιόνι έχει σταματήσει να πέφτει, αφήνοντας όμως πίσω του τεράστια προβλήματα και θερμοκρασίες που είναι σταθερά υπό το μηδέν.

Στον Alpha μίλησε ένας Έλληνας ο οποίος βρέθηκε στη Φρανκφούρτη για ένα τριήμερο και παραμένει από το απόγευμα της Παρασκευής εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

«Από την Παρασκευή αργά το απόγευμα, είμαστε εγκλωβισμένοι. Δεν μας έκλεισαν κανένα δωμάτιοκοιμόμαστε στην αίθουσα αναμονής. Μας έδωσαν ένα σακουλάκι με κάτι σταφίδες και καραμέλες και δύο κουπόνια των 15 ευρώ για την Παρασκευή και το Σάββατο», δήλωσε αρχικά, ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από τον τρόπο που τους μεταχειρίστηκε η αεροπορική εταιρεία.

Σε ερώτηση για το εάν πλέον το αεροδρόμιο λειτουργεί είπε «ανοίγει σιγά σιγά το αεροδρόμιο, αναθαρρήσαμε κιόλας, γιατί βγήκε ήλιος. Έχει σταματήσει να χιονίζει από το απόγευμα του Σαββάτου», ενώ συμπλήρωσε ότι «είμαστε απογοητευμένοι με τον τρόπο που μας μεταχειρίστηκε η εταιρεία».

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση στο Παρίσι: Γνωστός στις γαλλικές αρχές ο δράστης – Είχε συλληφθεί και καταδικαστεί στο παρελθόν (Videos)

Γάζα: Ασταμάτητες οι επιθέσεις του Ισραήλ παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για εκεχειρία – «Καμία απελευθέρωση ομήρου χωρίς κατάπαυση πυρός», λέει η Χαμάς

Παρίσι: Επίθεση με 1 νεκρό και 1 τραυματία – «Allah akbar» φώναζε ο δράστης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31