search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:37
MENU CLOSE

ΕΚΤ: Σταματά τις αυξήσεις των επιτοκίων – Έρχονται 4 μειώσεις από το καλοκαίρι του 2024

09.12.2023 15:20
ekt2-new

Από τα μέσα του 2024 θα ξεκινήσει η ΕΚΤ τις μειώσεις των επιτοκίων, μετά από 10 διαδοχικές αυξήσεις, με στόχο το βασικό παρεμβατικό να μειωθεί από 4,5% σε 3%.

Για να μειωθεί το επιτόκιο 2% σε διάστημα 6 μηνών η ΕΚΤ θα πρέπει να προβεί, από το καλοκαίρι 2024 έως τέλη 2024, σε 4 μειώσεις 0,50% – η κάθε μια οδηγώντας το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο στο 2,5% από 4,5%.

Υπενθυμίζεται πως, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 4%, καθώς τα μηνύματα από το μέτωπο του πληθωρισμού είναι ενθαρρυντικά.

Χρησιμοποιώντας την ίδια φρασεολογία με την προηγούμενη συνεδρίαση, για να δείξει ότι το βασικό σενάριο παραμένει ότι δεν θα γίνουν άλλες αυξήσεις επιτοκίων, η ΕΚΤ ανέφερε στην ανακοίνωσή της. «Με βάση την τρέχουσα αξιολόγησή του, το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ βρίσκονται σε επίπεδα τα οποία, αν διατηρηθούν για επαρκώς μακρό χρονικό διάστημα, θα έχουν σημαντική συμβολή σε αυτόν τον στόχο».

Διαβάστε επίσης:

ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο αυτή την εβδομάδα

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για τη σύσταση του «καλαθιού του Άι Βασίλη»

Φορολογικές αλλαγές εφ’ όλης της ύλης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:28