search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 09:09
MENU CLOSE

Νέα αλλαγή στο ρεύμα: «Τίτλοι τέλους» στους έναντι λογαριασμούς από το 2024

11.12.2023 16:12
logariasmoi_dei_new

Μία ακόμη αλλαγή όσον αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος, πλην της νέας, χρωματιστής, τιμολόγησης έρχεται από τους πρώτους μήνες του 2024.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης προανήγγειλε προ ημερών αλλαγές στον τρόπο μέτρησης του ηλεκτρικού ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ και αποκάλυψε την έναρξη των καταμετρήσεων των «ρολογιών» σε μηνιαία βάση.

Με τον τρόπο αυτό θα καταργηθούν οι έναντι λογαριασμοί ρεύματος με κατά προσέγγιση χρεώσεις και θα γίνει πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η καταμέτρηση γίνεται σε 4μηνιαία βάση, με αποτέλεσμα ένας πάροχος ο οποίος εκδίδει μηνιαίους λογαριασμούς, να χρειάζεται να εκδίδει τρεις έναντι λογαριασμούς πριν τον επόμενο εκκαθαριστικό.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως για τρεις μήνες ο πελάτης πληρώνει για ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που κατά προσέγγιση έχει καταναλώσει και μόνο τον επόμενο μήνα πληρώνει με βάση την πραγματική κατανάλωση του συνολικού 4μηνου.

Το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες της ΔΕΗ που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, ενώ στην περίπτωση των έγχαρτων λογαριασμών της δημόσιας επιχείρησης (που είναι διμηνιαίοι), οι έναντι και οι εκκαθαριστικοί εναλλάσσονται.

Πλέον από τους πρώτους μήνες του 2024 η καταμέτρηση θα γίνεται κάθε μήνα, προκειμένου οι καταναλωτές να πληρώνουν ακριβώς όσα καταναλώνουν και ότι «φουσκωμένους» λογαριασμούς που εξορθολογίζονται κάθε τετράμηνο.

«Δώσαμε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ και από τους πρώτους μήνες του 2024 -θα δούμε σε ποιο μήνα θα γίνει- ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετράει πλέον κάθε μήνα», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης. Όπως πρόσθεσε, το ΥΠΕΝ έχει λάβει τις διαβεβαιώσεις από τον Διαχειριστή ότι διαθέτει το προσωπικό για να «πυκνώσει» τις επισκέψεις σε όλα τα «ρολόγια» ανά την επικράτεια.

Διαβάστε επίσης:

Καλπάζει η ακρίβεια: «Τσιμπημένο» κατά 20% φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Έρχεται κύμα αυξήσεων στα τρόφιμα το 2024

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθεί – Πώς να το υπολογίσετε (video)

Σοκ: 5,5 δισ. ευρώ θα πληρώσουν οι συνταξιούχοι το 2024 για την εισφορά 6% υπέρ υγείας – Τι αποκαλύπτει ο Αλέξης Μητρόπουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12