search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 16:51
MENU CLOSE

Τάσεις MRB: Πρώτη με 20 μονάδες η ΝΔ – Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, χαμηλά η Νέα Αριστερά

12.12.2023 14:32
Untitled design

Πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 20 μονάδων από το επόμενο κόμμα, καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για το μήνα Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα , στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των κομμάτων, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, στη 2η θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και τρίτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,9%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην 4η θέση με 8,1%, ενώ 5ο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση με 5%. Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 3,3%, οι Σπαρτιάτες με 3%, η ΝΙΚΗ με 2,2% και τέλος η Νέα Αριστερά με 2,1%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός o Μητσοτάκης

Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού (με όλους του πολιτικούς αρχηγούς) προηγείται ο  Κ. Μητσοτάκης (36,2%), με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Ν. Ανδρουλάκη (11%), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Σ. Κασσελάκης με 7,3% και ακολουθεί ο Δ. Κουτσούμπας.

Και στην ερώτηση μεταξύ των τριών (Μητσοτάκη, Κασσελάκη, Ανδρουλάκη) η σειρά παραμένει ίδια, με τον Κ. Μητσοτάκη να συγκεντρώνει 39,2%.

Διαβάστε επίσης:

Δόμνα Μιχαηλίδου: Σάλος στα social media με το νέο «μαργαριτάρι» και τις συμβουλές στους μαθητές να γίνουν… μαραθωνοδρόμοι (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης με σκληρή κριτική σε Κασσελάκη

Πέτρος Παππάς: «Δεν έχουμε πλέον καπετανάτα στον ΣΥΡΙΖΑ» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 16:45