search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:15
MENU CLOSE

Χωριάτικες χυλοπίτες αυγών, με λάχανο (Káposztás Tészta)

15.12.2023 06:20
kaposztas-teszta-1-1366×2048

Το νόστιμο και απλό αυτό πιάτο από την Ουγγαρία, είναι γνωστό ως Káposztás Tészta, και φτιάχνεται με σοταρισμένο λάχανο, χωριάτικα ζυμαρικά αυγών, ξερά κρεμμύδια και ελαιόλαδο. Είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα όταν θέλετε κάτι γρήγορο, οικονομικό, με λίγα υλικά αλλά εξαιρετικά νόστιμο.

Υλικά για τη Συνταγή

5 ½ φλιτζάνια (περίπου 1/3 από ένα μετρίου μεγέθους) λάχανο λευκό, ψιλοκομμένο ή τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη

1 ξερό κρεμμύδι, μεσαίο, ψιλοκομμένο

200 γραμμάρια χυλοπίτες χωριάτικες με αυγά

1 κουταλιά της σούπας λαρδί, βούτυρο ή λάδι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι + λίγο επιπλέον

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 τσιμπιά ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

Λίγη πάπρικα

Κεφαλογραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Αρχικά προετοιμάστε το λάχανο, κόβοντας το εσωτερικό σκληρό κοτσάνι του και τρίβοντάς το στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Βάλτε το σε σουρωτό, πασπαλίστε με λίγο αλάτι, τρίψτε το με τα χέρια σας να μαραθεί και αφήστε το 15 λεπτά να αποβάλλει τα υγρά του. Στραγγίστε το στίβοντάς το καλά με τα χέρια σας και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε.

2.Ζεστάνετε το λάδι και το χοιρινό λίπος ή το βούτυρο σε ένα μεγάλο σκεύος με ψηλά τοιχώματα. Προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια και σοτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο και να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.

3.Προσθέστε το τριμμένο λάχανο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι το λάχανο να μαλακώσει και να αρχίσει να ροδίζει. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά.

4.Στο μεταξύ, βράστε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Όταν είναι έτοιμες, στραγγίστε τις και κρατήστε τις στην άκρη.

5.Μόλις το λάχανο ροδίσει ελαφρά, προσθέστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο σκεύος, βάλτε άλλη μια κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά ώστε να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά.

6.Δοκιμάστε τις γεύσεις, αρτύστε με λίγο επιπλέον αλάτι ή πιπέρι, αν χρειάζεται, και σερβίρετε το πιάτο, πασπαλισμένο με λίγη πάπρικα και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτότυπο ορεκτικό, καβουροσαλάτα σε σχήμα ποντικών

Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι gingerbread και 5 ιδέες για εναλλακτικές κατασκευές

Γλειφιτζούρια παρμεζάνας (τουίλ), σαν γκουρμέ δαντέλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:14