search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:42
MENU CLOSE

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υιοθετεί τη ροζ σημαία

19.12.2023 18:38
roz-simaia-1

Με ένα εκτενές thread στο Χ, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, παραθέτοντας χωρίς κανένα σχόλιο παραδείγματα τέχνης, στα οποία χρησιμοποιήθηκε μια σημαία για να δώσει ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα, «μιλάει» με τον καλύτερο τρόπο για την λογοκρισία που υπέστη η εικαστικός Γεωργία Λαλέ, προκειμένου να ικανοποιηθούν ακροδεξιά ένστικτα.

Υπενθυμίζεται πως Γεωργία Λαλέ απάντησε στις επικρίσεις που δέχτηκε, αλλά και στην κίνηση του υπουργού Εξωτερικών να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση του έργου τέχνης για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες από το Προξενείο στη Νέα Υόρκη.

«Λυπάμαι που η δουλειά μου παρερμηνεύτηκε. Τα θύματα γυναικοκτονιών είναι ήρωες του αγώνα για ελευθερία και ζωή στην Ελλάδα και διεθνώς». Τη λιτή αυτή απάντηση έδωσε μέσω της σελίδας της στο Instagram η εικαστικός.

Το έργο της, «Ενοχή της Γειτονιάς», που πραγματεύεται τα φαινόμενα της γυναικοκτονίας και της ενδοοικογενειακής βίας, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις με ορισμένους να μιλούν για παραποίηση του εθνικού συμβόλου και άλλους να επαινούν το έργο και τον συμβολισμό του.

Διαβάστε επίσης:

Νέα διοίκηση στο Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας – Πρόεδρος ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος

Ποια προϊόντα υπάγονται μόνιμα στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ

«Φωτιά» τα επαγγελματικά ακίνητα: Νέες αυξήσεις σε ενοίκια και τιμές το πρώτο εξάμηνο 2023

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:39