search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:31
MENU CLOSE

Κίνηση: Τεράστιες ουρές στην Αθηνών-Λαμίας, σημειωτόν η φυγή ενόψει Χριστουγέννων

23.12.2023 12:32
kinisi-new

Εγκαταλείπουν ήδη από την Παρασκευή (22/12) το κλεινόν άστυ για τις διακοπές των Χριστουγέννων οι αδειούχοι, με την κίνηση από το πρωί του Σαββάτου (23/12) να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. 

Παράλληλα, καθυστερήσεις παρουσιάζονται και στη Λεωφόρο Κηφισού, στην Ελευσίνα, αλλά και στο Σχηματάρι.

Με υπομονή, όμως, πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί και στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα, όπου σημειώνονται καθυστερήσεις άνω των 30′ από τον κόμβο Κύμης προς τον κόμβο Μεταμόρφωσης.

Ο Κηφισός και η Αττική Οδός είναι «πηγμένοι» περισσότερο και από καθημερινή, με ουρές πολλών χιλιομέτρων. Στον Κηφισό η κίνηση ξεκινά από το ύψος σχεδόν της Λένορμαν και φτάνει μέχρι την Εκάλη. Δηλαδή μια ουρά 17 χιλιομέτρων!

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των οδηγών που ταξιδεύουν στο ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Λαμία, όπου έχει σχηματισθεί «ουρά» χιλιομέτρων από την έξοδο της Ριτσώνας έως και τη Θήβα, έπειτα από σύγκρουση οχημάτων.

Παράλληλα, έχουν τεθεί από την 21η Δεκεμβρίου αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας από την αστυνομία, η οποία βρίσκεται σε εγρήγορση. Φυσικά, τούτο αφορά κυρίως τις υπηρεσίες της Τροχαίας με περιπολικά, μοτοσυκλέτες και συμβατικά οχήματα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται και στους ελέγχους αλκοτέστ με στόχο την αντιμετώπιση επικίνδυνων παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Διαβάστε επίσης:

Γκάζι: Δύο συλλήψεις για ποτά-μπόμπες, τα νόθευαν και τα πουλούσαν στον ίδιο χώρο

Δώρο Χριστουγέννων: Άρχισαν οι «καμπάνες» για τη μη καταβολή του

Οι καλικάντζαροι, το αμίλητο νερό και τα απαγορευμένα Θεοφάνεια της κατοχής – Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα στη Θεσπρωτία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42