search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:10
MENU CLOSE

Κάνιε Γουέστ: «Ζητώ συγγνώμη για τα αντισημιτικά σχόλια»

26.12.2023 16:24
kanye-west

Ο Κάνιε Γουέστ ζήτησε συγγνώμη – στα εβραϊκά – για τις αντισημιτικές του ατάκες και την υποστήριξή του στον Χίτλερ, αφού το όνομά του γράφτηκε σε έναν ισραηλινό πύραυλο που χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο κατά της Χαμάς.

Ο ράπερ έγραψε μια μακροσκελή δήλωση την Τρίτη στο Instagram, δείχνοντας μεταμέλεια για τα προσβλητικά του σχόλια στον εβραϊκό λαό τον περασμένο χρόνο. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Κάνιε εξέφρασε τη συγγνώμη του στα εβραϊκά.

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα για κάθε ακούσιο ξέσπασμα που προκλήθηκε από τα λόγια ή τις πράξεις μου, δεν ήταν πρόθεσή μου να πληγώσω ή να εκφράσω ασέβεια και λυπάμαι βαθύτατα για κάθε πόνο που μπορεί να προκάλεσα».

Ο Κάνιε συνέχισε, «Είμαι αφοσιωμένος να ξεκινήσω από τον εαυτό μου και να μάθω από αυτήν την εμπειρία για να εξασφαλίσω μεγαλύτερη ευαισθησία και κατανόηση στο μέλλον. Η συγχώρεση σας είναι σημαντική για μένα και δεσμεύομαι να επανορθώσω και να προωθήσω την ενότητα».

Σημειώνεται πως πυγμάχος του MMA, ο ισραηλινός Χαΐμ Γκοζάλι, ανέβασε μια φωτογραφία στο X, με έναν πύραυλο και το εξής μήνυμα: Ο Κάνιε Γουέστ πετάει στη Γάζα».

Στη λεζάντα της φωτογραφίας ο Γκοζάλι έγραψε, «δεν συμπαθείς τους Εβραίους, ούτε κι εμείς σε συμπαθούμε».

Από το 2002, ο Κάνιε έχει επανειλημμένα διατυπώσει ρατσιστικά σχόλια κατά των Εβραίων σε πολύ δημόσια φόρουμ.

Μάλιστα, σε τηλεοπτική συνέντευξης με τον Piers Morgan, είπε ότι επιθυμούσε κακό στους Εβραίους που τον «έριξαν» στις μουσικές τους συμφωνίες.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί… Ο Κάνιε εμφανίστηκε στο «Infowars» που φιλοξενούσε ο ακροδεξιός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς, ενώ διακήρυξε, «Βλέπω καλά πράγματα στον Χίτλερ». Στη συνέχεια, μίλησε με θετικά λόγια για τους Ναζί, δηλώνοντας, «Έκαναν καλά πράγματα, επίσης. Πρέπει να σταματήσουμε να καταδικάζουμε τους Ναζί όλη την ώρα».

Διαβάστε επίσης:

Γουίλ Σμιθ: Οι χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες με την οικογένειά του – Μαζί και η Τζέιντα Πίνκετ

Μάθιου Πέρι: Πρώην φίλη του περιγράφει «Κολλούσε τα χέρια στα πόδια του για να μην πάρει ναρκωτικά»

Σταμάτης Φασουλής: «Όταν σου γυρνάνε την πλάτη και παίζεις σε άδειο θέατρο, κανέναν δεν αφορά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:07