search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:57
MENU CLOSE

Η τρομακτική στιγμή που τεράστιο κύμα βγαίνει στην Βεντούρα της Καλιφόρνια, τραυματίζοντας 8 άτομα (Video)

29.12.2023 16:47
califonia

Οι μετεωρολόγοι έκαναν λόγο για ένα «εξαιρετικά επικίνδυνο» κύμα κατά μήκος της ακτής της Καλιφόρνια που «δεν έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια» στη Βεντούρα την Πέμπτη.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν στα social media, δείχνουν ένα τεράστιο κύμα να χτυπά κατά μήκος της παραλίας, να παρασέρνει ένα φορτηγό και να στέλνει πολλούς ανθρώπους στο νοσοκομείο.

Ένα από τα βίντεο δείχνει πλήθος να στέκεται σε ένα πάρκινγκ κοντά στον ωκεανό πριν προσπαθήσει γρήγορα να αποφύγει το εισερχόμενο κύμα, το οποίο ήταν τόσο μεγάλο που παρέσυρε ένα φορτηγό και αρκετούς ανθρώπους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Βεντούρα, μια παραθαλάσσια πόλη περίπου μια ώρα βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, ενώ οι δρόμοι πλημμύρισαν με νερά και συντρίμμια αρκετά τετράγωνα μέσα στην πόλη.

«Εξαιτίας αυτού του κύματος οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία», δήλωσε η πυροσβεστική, προσθέτοντας ότι οι παραλίες της κομητείας Βεντούρα και η προβλήτα είναι κλειστές. «Για την ασφάλειά σας, αποφύγετε την περιοχή κοντά στον ωκεανό, καθώς μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνη».

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι οι ακτές από τη Νότια έως την Κεντρική Καλιφόρνια διατρέχουν «ακραίο κίνδυνο» – το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού- κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Η τεράστια κυματική ενέργεια στα παράκτια ύδατα που δημιουργεί εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες στην παραλία θα συνεχιστεί και αυτό το Σαββατοκύριακο», προειδοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. «Ισχυροί κυκλώνες πάνω από τα ύδατα του βόρειου Ειρηνικού στέλνουν αυτά τα κύματα, με αναφερόμενα ύψη πάνω από έξι μέτρα».

Η υπηρεσία προειδοποιεί τους κατοίκους σε αυτές τις περιοχές να μείνουν έξω από το νερό, να προετοιμαστούν για «σημαντικές» πλημμύρες και να αποφύγουν βράχους και προβλήτες κοντά στο νερό.

Διαβάστε επίσης:

Φρέντι Μπελέρης στο δικαστήριο: «Η υπόθεση είναι κακοστημένη – Αντιμετωπίζομαι μεροληπτικά»

Στις 5 Ιανουαρίου η κηδεία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Όφενμπουργκ

ΗΠΑ: Απολύθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν – Είχε ανεβάσει βίντεο πορνό με τη σύζυγό του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58