search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:14
MENU CLOSE

Νέα Σμύρνη: Απολογήθηκε ο 18χρονος αδελφοκτόνος – Σπαραγμός στην κηδεία του 16χρονου

29.12.2023 16:01
nea smyrni

Ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας οδηγήθηκε σήμερα ο 18χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του στη Νέα Σμύρνη

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην απολογία του, που κράτησε μία ώρα περίπου, επανέλαβε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον αδελφό του, αλλά επειδή το δεξί του χέρι ήταν δεμένο με νάρθηκα, άρπαξε το ψαλίδι για να αμυνθεί στην επίθεση που δέχθηκε από τον 16χρονο και δεν κατάλαβε πόσο σοβαρό τραυματισμό του προκάλεσε.

Ο 18χρονος, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, περιμένει να αποφασίσουν ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια για την ποινική μεταχείρισή του.

Στο μεταξύ, από το πρωί μέλη της οικογένειάς του κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, επί δύο ώρες βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο η μητέρα του, όταν ολοκλήρωσε την κατάθεσή της απομακρύνθηκε με τη βοήθεια συγγενών της, εμφανώς σε κακή ψυχολογική κατάσταση, για να παραστεί στην κηδεία του μικρότερου γιου της.

Στην ανακρίτρια κατέθεσε επίσης η γιαγιά των δύο αδερφών, του 16χρονου και του 18χρονου, ενώ στο πλευρό του κατηγορούμενου ήταν και η σύντροφός του, τρίτη μάρτυρας κατά σειρά.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχουν καταθέσει μάρτυρες και μέλη της οικογένειάς του, τα δύο αδέρφια φέρεται να είχαν συχνούς καυγάδες. Μάλιστα, το 2022 είχαν συλληφθεί και οι δύο στο πλαίσιο του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, μετά από έναν άσχημο τσακωμό που είχαν. Κανείς φαίνεται ότι δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο μοιραίος θα ήταν αυτός ο τελευταίος τσακωμός για μια πραγματικά ασήμαντη αφορμή, όπως έχουν καταθέσει όλοι και ο 18χρονος, για μία μπλούζα, με αποτέλεσμα ο μικρότερος αδερφός να χάσει τόσο τραγικά τη ζωή του.

«Ο Τόλης ζει»

Σε κλίμα οδύνης, στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης τελέστηκε σήμερα Παρασκευή (29/12) η κηδεία του αδικοχαμένου 16χρονου που δολοφονήθηκε από τον 18χρονο αδερφό του με ψαλίδι μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Αναλυτικότερα, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 16χρονο, χωρίς παράλληλα να μπορούν να πιστέψουν πως η «ψυχή της παρέας», όπως τον αποκαλούσαν, έφυγε με αυτόν τον τρόπο από τη ζωή.

«Έδειχνε πάντα σεβασμό για όλους μας. Πάντα μας έκανε να γελάμε… Εγώ περιμένω να μας πάρει ή ο Τόλης ή κάποιος γνωστός του, να μας πει “παιδιά, τι είναι αυτά που κάνετε;” “Ο Τόλης ζει”», λένε οι φίλοι του.

«Ήταν ένα πολύ καλό παιδί… Εγώ τον έζησα 4 χρόνια σαν φίλο, σαν αδελφό… Κάναμε και διακοπές μαζί» προσθέτει άλλος από τους φίλους του.

«Τι σου έκανα αδελφούλη μου»

Ήταν αγαπημένα αδέλφια, ανέφερε η σύντροφος του 18χρονου που δολοφόνησε τον 16χρονο αδερφό του στη Νέα Σμύρνη.

Όπως είπε η σύντροφος του 18χρονου μιλώντας στο MEGA: «Η θέση μου είναι πολύ δύσκολη, όπως και της μητέρας. Έφυγε ένα παιδί και ο σύντροφός μου πάει να μπει στη φυλακή. Ήταν να πάμε ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη. Μου έλεγε ότι ήταν πολύ χαρούμενος που θα πηγαίναμε ταξίδι. Είχε ανάγκη να ηρεμήσει. Έψαχνε μια μπλούζα και ρώτησε τον αδερφό του», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ο αδερφός δεν την έδινε. Έβρισε τον σύντροφό μου. Ο σύντροφός μου, που έχει σπάσει το χέρι και έκανε χειρουργείο το έκανε ως άμυνα. Είναι πολύ καλό παιδί. Ήταν αγαπημένα αδέρφια απλά υπήρχε ζήλια. Και το άλλο παιδί είχε τα νεύρα του. Του συντρόφου μου δεν του άρεσε να του κρίνουν. Εμένα όμως ποτέ δεν με πείραξε, ποτέ δεν μου έκανε κακό».

Σύμφωνα με την ίδια «επειδή ο μικρός τον προκαλούσε, συχνά μάλωναν. Ο σύντροφός μου είχε σπασμένο χέρι και η άμυνά του ήταν αυτό το ψαλίδι. Πήγε όμως κατευθείαν μόλις κατάλαβε τι έκανε και έλεγε «τι σου έκανα αδελφούλη μου». Είμαστε μαζί σχεδόν 3 μήνες».

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Ελευσίνα: Βρέθηκε καραμπίνα δίπλα στη σορό που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά στη διώροφη κατοικία

ΕΟΔΥ: 62 θάνατοι και 54 διασωληνωμένοι από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα – 102 στελέχη της παραλλαγής JN.1

Προειδοποίηση ΟΑΣΑ για το επιβατικό κοινό – Απάτη το εισιτήριο των 2 ευρώ για την ετήσια κάρτα διαδρομών


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:06