search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:14
MENU CLOSE

Γιώργος Παπαδάκης: «Λύγισε» μιλώντας για την αδελφή του που έπασχε από σύνδρομο Down και έφυγε από τη ζωή

30.12.2023 13:50
giwrgos_papadakis_ant1

Για τη μακρά πορεία του στην ελληνική τηλεόραση και τις απώλειες που έχει βιώσει στη ζωή του μίλησε ο Γιώργος Παπαδάκης στην εορταστική εκπομπή του I Love Σου Κου.

Ο δημοσιογράφος θυμήθηκε την πρώτη του μέρα στον ΑΝΤ1 και τη μέρα που κάποιοι αμερικάνοι επισκέφτηκαν τον σταθμό για να πουν στον Μίνωα Κυριακού τι πρέπει να κάνει.

«Του είπαν ότι πρέπει να ξεκινήσεις με μια πρωινή εκπομπή, όπως έχουμε εμείς το Goodmorning America. Λέει “τον τρελό”. Εγώ, ο τρελός… Μα έχει έτοιμο. Έχει και τον τίτλο το “Καλημέρα Ελλάδα” και λένε, δεν το έχετε κάνει ακόμη. Ήταν Τετάρτη, το θυμάμαι. Και μου λέει το φοβερό “Δευτέρα ξεκινάμε”. Ξεκινήσαμε Δευτέρα».

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Παπαδάκης, οι γονείς του έφυγαν πολύ νωρίς από τη ζωή και μαζί με τον αδελφό του, ανέλαβαν την ανατροφή και τη φροντίδα της αδελφής τους, Μαρίας, η οποία έπασχε από σύνδρομο Down.

«Ήταν πολύ δύσκολο για μένα»

Οι αποκαλύψεις του για τον τρόπο που ο ίδιος και ο αδελφός του βίωναν την καθημερινότητά τους εκείνο το διάστημα, ήταν συγκλονιστικές.

Όπως είπε, όταν έφυγε από τη ζωή και ο αδελφός του, σε ηλικία μόλις 49 ετών, ο ίδιος αναγκαζόταν να υποδύεται τον αδελφό του στα τηλέφωνα που δήθεν έπαιρνε τη Μαρία για να της μιλήσει ώστε εκείνη να μην καταλάβει τίποτα για την απώλεια αυτή που μπορεί να της κόστιζε ψυχολογικά.

«Το Μαράκι με σύνδρομο Down… 11 χρόνια διαφορά έχω, είδες είχα… Ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Πέθαναν οι γονείς μου και το Μαράκι έμεινε να προστατεύεται από μένα και τον Μάρκο, τον αδελφό μου. Και ξαφνικά στα 49 του πεθαίνει και ο Μάρκος. Το Μαράκι είχε φοβερή αδυναμία και στους δυο μας. Θα έπρεπε λοιπόν να το διαχειριστώ αυτό το πράγμα. Με ρώταγε. Είχε τη συμπεριφορά ενός μικρού παιδιού, 6 -7 ετών, αν και ήταν κοντά στα 40. Όταν με ρώτησε “πού είναι ο Μάρκος;”, πρόχειρα πολύ πρόχειρα της είπα ότι ήταν στην Αμερική», περιέγραψε.

Ο δημοσιογράφος μίλησε επίσης για τα παιδιά του, λέγοντας πως δεν έχει το άγχος αν τα παιδιά του θα τον ξεπεράσουν επαγγελματικά ενώ μίλησε και για τα όσα έχουν ειπωθεί για την πιθανότητα να αποσυρθεί τηλεοπτικά.

Διαβάστε επίσης:

Εφημερίδες: Οι τίτλοι από τα πρωτοσέλιδα του Σαββάτου (Video)

Τηλεθέαση εκπομπών: Όλο το «χαρτί» μάζεψε και χθες το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» (πίνακας)

Τηλεθέαση: Ο ΑΝΤ1 κέρδισε στη «μάχη» της Πέμπτης (πίνακας)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48