ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.09.2025 00:36
MENU CLOSE

Η γερμανική κυβέρνηση καλεί τους πολίτες της να φύγουν άμεσα από τον Λίβανο

03.01.2024 20:25

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προέτρεψε τους Γερμανούς πολίτες να φύγουν αμέσως από τον Λίβανο, προειδοποιώντας για τον αυξημένο κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, μετά τον θάνατο του «υπ’ αριθμόν 2» της παλαιστινιακής οργάνωσης, στη νότια Βηρυτό.

Η κατάσταση, όσον αφορά την ασφάλεια στην περιοχή, είναι «πολύ ρευστή», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους Γερμανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα «με τα γρηγορότερα μέσα».

Η ταξιδιωτική οδηγία εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Σάλεχ αλ Αρούρι και άλλα έξι στελέχη της Χαμάς σκοτώθηκαν από πλήγμα που αποδίδεται στο Ιραήλ το βράδυ της Τρίτης. Η Γερμανία είχε ήδη προειδοποιήσει από τον Οκτώβριο τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Διαβάστε επίσης:

Στο έλεος της κακοκαιρίας η βορειοδυτική Ευρώπη: Ρεκόρ ψύχους στη Σουηδία με θερμοκρασίες κάτω των -40 βαθμών Κελσίου

ΕΕ: Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Κερμάν

Ανταρκτική: Η στιγμή που πελώρια κύματα «καταπίνουν» κρουαζιερόπλοιο (Video)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.09.2025 00:32
Exit mobile version