ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:35
MENU CLOSE

Ανασχηματισμός: Eν αναμονή της ορκωμοσίας των νέων υπουργών – Τα πρόσωπα και το rotation

04.01.2024 15:45

«Ποδαρικό» με μίνι ανασχηματισμό έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με επίκεντρο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που προκάλεσε διάφορες «καραμπόλες» στο κυβερνητικό σχήμα. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι, ο πρωθυπουργός προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Oι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, θα ορκισθούν σήμερα στις 18:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού.

Τον Μ. Χρυσοχοΐδη αντικαθιστά στο υπουργείο Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ τη θέση του Ά. Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας παίρνει η Δόμνα Μιχαηλίδου, δίνοντας τη θέση της υφυπουργού Παιδείας στην Ιωάννα Λυτρίβη. Τέλος, ο Π. Μαρινάκης παραμένει κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναβαθμίζεται – αφού πλέον δεν έχει κομματικό αξίωμα – σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό.

Οι αλλαγές που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι λίγες, δείχνουν ωστόσο την στελεχιακή ένδεια που υπάρχει στην ΝΔ παρά το αρχείο στελεχών στο οποίο είχε επενδύσει αρχικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Διακριτικό «άδειασμα» Μαρινάκη στον Συρίγο: Να προσέχουμε τι λέμε δημοσίως

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσκληση Κασσελάκη στους βουλευτές για τριήμερη συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες

Υγειονομικοί Νέας Αριστεράς για Άδωνι στο Υγείας: Ο καταλληλότερος στην κατεδάφιση δημόσιων αγαθών υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:34
Exit mobile version