search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:47
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για την απαλλαγή της Βασιλικής Βλάχου

10.01.2024 13:32
epitropi thesmon new

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνεια της Βουλής προκειμένου να διερευνηθεί η πρόοδος της διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών από την ΕΥΠ και ειδικότερα η εξέλιξη της αρχειοθέτησης της πειθαρχικής δίωξης της εποπτεύουσας την ΕΥΠ κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα Εισαγγελέως, Βασιλικής Βλάχου, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής που υπογράφουν οι κ.κ. Θεοδώρα Τζάκρη, Παύλος Πολάκης και Ραλλία Χρηστίδου, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να κληθεί προς ακρόαση η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Φραγκάκη, με απόφαση της οποίας αρχειοθετήθηκε η πειθαρχική δίωξη σε βάρος της πρώην εποπτεύουσας την ΕΥΠ Εισαγγελέως, Βασιλικής Βλάχου.

Παράλληλα, ζητείται να διαβιβαστούν στην Επιτροπή η απόφαση αρχειοθέτησης της πειθαρχικής δίωξης της εποπτεύουσας το κρίσιμο χρονικό διάστημα την ΕΥΠ Εισαγγελέως, Β. Βλάχου και η απαλλακτική εισήγηση της νυν Εισαγγελέως της ΕΥΠ για την Β. Βλάχου, Ευδ. Πούλου.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση συντρέχουν «λόγοι ουσιώδους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι υπερακοντίζουν την τυχόν προστασία προσωπικών δεδομένων ενώ η κοινοποίηση των ως κάτωθι εγγράφων παρίσταται απολύτως αναγκαία για τη διαλεύκανση ενός σκανδάλου που απειλεί την εθνική αλλά και τη δημόσια ασφάλεια, το οποίο έλαβε χώρα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία υπόκειται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Επιτροπής», αναφέρουν και προσθέτουν ότι εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης μηνύσεις για διερεύνηση των τελεσθέντων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων προσβολών απορρήτου και επικοινωνίας, παράνομης πιθανής κτήσης, γνώσης, χρήσης Κρατικών Απορρήτων και Κατασκοπείας, πιθανής συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων. 

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη για ακρίβεια: Παραδέχτηκε ότι είναι δική του – Απαντάμε με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο

Σκρέκας: Με net prices και πλαφόν στο περιθώριο κέρδους η αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τεμπονέρας: Κείμενο-πλατφόρμα για ένα «Μέτωπο Δημοκρατίας» από τα κάτω

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:47