search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:51
MENU CLOSE

Τουρκία: Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας υπό τον Ερντογάν

13.01.2024 12:59
erdogan_0812_1920-1080_new

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιείται στις 14:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδας), μετά τον θάνατο εννέα τούρκων στρατιωτών κατά μελών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), σε επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη σύσκεψη που θα γίνει στο γραφείο του τούρκου προέδρου στα ανάκτορα του Ντολμάμπαχτσε θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου σταρτηγός Μετίν Γκιουράκ και ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ Ιμπραχίμ Γερλίκαγια.

Νωρίτερα χθες βράδυ είχε ανακοινωθεί αρχικά ο θάνατος πέντε στρατιωτών και ο τραυματισμός άλλων οκτώ, ωστόσο στη διάρκεια της νύχτας ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών αυξήθηκε στους εννέα.

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή και σε αυτές σκοτώθηκαν 20 μέλη του ΡΚΚ.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει τον θάνατο 12 στρατιωτών και 20 μελών του ΡΚΚ, ενώ καθημερινά οι τουρκικές αρχές ανακοινώνουν στοχευμένες επιθέσεις του στρατού και της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ κατά Κούρδων ανταρτών σε βόρειο Ιράκ και βόρεια Συρία.

Διαβάστε επίσης:

Ιρανική τηλεόραση: Video από την κατάληψη σε ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου

ΗΠΑ: Χιλιάδες ανθρώποι χωρίς ρεύμα λόγω της χειμερινής καταιγίδας

Υεμένη: Νέα πλήγματα των ΗΠΑ κατά των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη – Οξύνεται η ένταση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:50