search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:38
MENU CLOSE

Νέα Αριστερά: Καλεί σε μέτωπο ανυπακοής στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για ιδιωτικά πανεπιστήμια

15.01.2024 14:07
nea aristeras

Κριτική σε κυβέρνηση και υπουργό Προστασίας του Πολίτη ασκεί η Νέα Αριστερά με αφορμή την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου καταλογίζοντάς τους πως επιχειρούν να περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με αστυνομική βία και καταστολή. «Θα διαψευστούν στην πράξη» λένε από τη Νέα Αριστερά και καλούν τους φοιτητές σε μέτωπο ανυπακοής απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

«Σήμερα το πρωί αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και επιτέθηκαν σε φοιτητές και φοιτήτριες που υπερασπίζονται το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο και τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων.

Αν ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Πιερρακάκης πιστεύουν ότι θα παρακάμψουν το Σύνταγμα και θα φέρουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με την αστυνομική βία και την καταστολή θα διαψευστούν στην πράξη. 

Για τις προτεραιότητες του κυρίου Χρυσοχοΐδη δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Αντιμετωπίζει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με όρους βεντέτας. Θα του προτείναμε να εστιάσει εκεί που υπάρχει πραγματικό πρόβλημα: στις συμμορίες των εκβιαστών και στα πληρωμένα συμβόλαια των εκτελεστών.

Η Νέα Αριστερά καλεί σε μέτωπο ανυπακοής στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18/1 και καλούμε σε μαζική συμμετοχή».

Διαβάστε επίσης:

Απρέπεια Πατέλη σε Κασσελάκη: Είναι νάρκισσος, μοιάζει με τον Βαρουφάκη – «Θλιβερός και ο Ανδρουλάκης εργαλειοποιεί τους ΛΟΑΤΚΙ»

Θάνος Πλεύρης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα (video)

Ζωή Κωνσταντοπούλου για ομόφυλα ζευγάρια: Είμαστε υπέρ γάμου και τεκνοθεσίας (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:37