search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:58
MENU CLOSE

Νέο ρεκόρ αναμένεται στον τουρισμό το 2024 – Έκρηξη σε αφίξεις και έσοδα  

15.01.2024 07:30
SANTORINI

Πάνω από 10% αναμένεται να αυξηθεί ο τουρισμός στην χώρα μας το 2024. Η πρόβλεψη για την αύξηση αυτή οδηγεί σε εντυπωσιακά νούμερα τον ελληνικό τουρισμό, καθώς το 2023 μόνο οι αφίξεις ξεπέρασαν τα 32 εκατομμύρια τουρίστες και οι εισπράξεις τα 20,5 δισ. ευρώ.

Τις θετικές προσδοκίες τις ενισχύει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ο οποίος εκτιμά ότι θα καλυφθούν τη φετινή χρονιά τα προ πανδημίας επίπεδα κάτι που δεν είχε γίνει πέρυσι αφού ο παγκόσμιος τουρισμός έφτασε το 90% του 2019 με την Ευρώπη όμως να έχει καλύτερη εικόνα (94%). Η χώρα μας βέβαια ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 κατά 17,8% στις εισπράξεις και 4,8% στις αφίξεις με αποτέλεσμα να αυξήσει και το μερίδιο της στην αγορά της Μεσογείου στο 10,9% από 10,1%.
Ειδικότερα πάντως για την φετινή χρόνια, ο προγραμματισμός των αεροπορικών θέσεων εισερχόμενων διεθνών πτήσεων για τη χειμερινή περίοδο 2023/2024 δείχνει αύξηση 17% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική στιγμή της προηγούμενης σεζόν.

Η καλή μέρα άλλωστε φαίνεται και από τον πρώτο μήνα του χρόνου. Τον Ιανουάριο σύμφωνα και με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι αεροπορικές θέσεις ενισχύονται κατά 13,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ τον Φεβρουάριο η αύξηση διαμορφώνεται σε 18,4% και τον Μάρτιο το ποσοστό ανόδου φτάνει το 12,8%.

Την ίδια ώρα οι αεροπορικές συνδέσεις αυξάνονται συνεχώς και διευκολύνουν περαιτέρω τους ταξιδιώτες με προορισμό την χώρα μας να ταξιδεύουν με άνεση χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς, στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Παράλληλα νέες επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες, με τη σειρά τους αποτελούν έναν επιπλέον παράγοντα ενίσχυση της επισκεψιμότητας των τουριστικών προορισμών. Το γεγονός αυτό ενισχύει και η ειδική έρευνα που εκπόνησε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), ο οποίος τονίζει ότι ο αριθμός των ξενοδοχείων της κατηγορίας των 5 αστέρων αυξήθηκε σε ποσοστό 119% την τελευταία 10ετία, από το 2013 έως το 2023.

Έτσι  λοιπόν αν δεν υπάρξουν απρόβλεπτες εγχώριες διεθνής συγκυρίες που θα επηρεάσουν αρνητικά τη ζήτηση και οι οιωνοί είναι θετικοί, η χρόνια που διανύουμε θα καταγράψει νέο ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης:

Εξαγωγές: Xρονιά ρεκόρ το 2023 για τα ελληνικά φρούτα και τα λαχανικά

Όλα τα βήματα προς την αίτηση για σύνταξη

Επίδομα παιδιού: Έκτακτη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ – Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά και πόσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:56