search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:55
MENU CLOSE

Οι Φρουροί της Επανάστασης εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ (Video)

16.01.2024 00:36
Iran

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στα περίχωρα της Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, αυτόνομη περιφέρεια του βόρειου Ιράκ, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και Xinhua. Νοσοκομειακές πηγές κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς και πέντε τραυματίες.

Λίγη ώρα αργότερα, οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον κέντρων κατασκοπείας και «χώρων συγκεντρώσεων αντιιρανικών τρομοκρατικών ομάδων» κοντά στην Αρμπίλ του βόρειου Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι κατέστρεψαν «το αρχηγείο κατασκοπείας της ισραηλινής Μοσάντ στο ιρακινό Κουρδιστάν», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Οι Φρουροί αναγνώρισαν και κατέστρεψαν χώρους συγκέντρωσης των διοικητών τους και άλλες τοποθεσίες με βαλλιστικούς πυραύλους, ως απάντηση στις πρόσφατες τρομοκρατικές θηριωδίες στο Ιράν», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Τα πυραυλικά πλήγματα στο ιρακινό Κουρδιστάν δεν έπληξαν αμερικανικές εγκαταστάσεις και δεν αναφέρθηκαν απώλειες μεταξύ Αμερικανών, δήλωσαν δυο αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Εκρήξεις ακούστηκαν σε περιοχή κάπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αρμπίλ, στην ημιαυτόνομη περιφέρεια του ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με πηγές στην περιοχή. Σε αυτή την περιοχή στεγάζεται προξενείο των ΗΠΑ και βρίσκονται επίσης κατοικίες.

Στόχοι της επίθεσης, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, ήταν επίσης θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση της 3ης Ιανουαρίου στην πόλη Κερμάν του Ιράν, στην οποία σκοτώθηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.

Διαβάστε επίσης:

Ο ισραηλινός στρατός αρνείται ότι ευθύνεται για τον θάνατο ομήρου της Χαμάς

Ειρηνευτική διάσκεψη αλλά χωρίς τη Ρωσία θέλει ο Ζελένσκι – Στην Ελβετία η «σύνοδος κορυφής»

Σουηδία: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες από σύγκρουση φορτηγού με τρένο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:55