search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 01:29
MENU CLOSE

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με το Προεδρείο της ΕΙΝΑΠ

16.01.2024 16:23
adonis-einap-new

Οι προσλήψεις, η χρηματοδότηση και το νέο σύστημα εφημερίων στα νοσοκομεία, ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που συζήτησαν ο υπουργούς Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας –Πειραιάς (ΕΙΝΑΠ) κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησής τους.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είχαμε μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, μια πολύωρη θεσμική συνάντηση με το Προεδρείο της ΕΙΝΑΠ και την Πρόεδρο του, κ. Παγώνη. Συζητήσαμε πολλά θέματα, σε άλλα συμφωνήσαμε, σε άλλα διαφωνήσαμε, όπως είναι φυσιολογικό. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν θα παίρνει καμία απόφαση αιφνιδιαστικά χωρίς προηγουμένως να διαβουλεύεται με τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους οποίους σεβόμαστε και αντιλαμβανόμαστε ότι εργάζονται υπό πραγματικά εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κ. Ματίνα Παγώνη δήλωσε:

«Έγινε μια συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας. Θα έχουμε και επόμενες συναντήσεις. Είχαμε δέκα θέματα στην ατζέντα, πολύ σοβαρά, για τις προσλήψεις, για τη χρηματοδότηση, για τα νοσοκομεία πως θα λειτουργήσουν και για το σύστημα εφημερίων. Πιστεύω να μπορέσουμε να βάλουμε τα νοσοκομεία σε μία τάξη, ούτως ώστε οι ασθενείς να εξυπηρετούνται άμεσα, να μην υπάρχουν προβλήματα και να βοηθήσει το Υπουργείο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό όλα αυτά τα χρόνια».

Διαβάστε επίσης:

Ποια εμβόλια συστήνουν οι ειδικοί για τους  ενηλίκους στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για το 2024

Laser αποτρίχωση: Τι μπορεί να φταίει αν δεν βλέπετε αποτέλεσμα;

Οργή των γιατρών κατά του διοικητή της 6η ΥΠΕ – Διαχρονικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Αγρινίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59