search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:53
MENU CLOSE

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση πυραύλων κρουζ προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας

28.01.2024 08:30
Kim Jong Un

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα πυραύλους κρουζ προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας (ή Ανατολική Θάλασσα, όπως είναι γνωστή στην κορεατική χερσόνησο), ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Στην ανακοίνωση από τη Σεούλ δεν διευκρινίζεται ο αριθμός των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν. Υπογραμμίζεται ότι αυξήθηκε το επίπεδο επαγρύπνησης και ότι η Νότια Κορέα συνεργάζεται με τις ΗΠΑ στην ανάλυση και αξιολόγηση του συμβάντος.

Αξιωματούχοι σε Ουάσινγκτον και Σεούλ δεν βλέπουν ενδείξεις ότι η Πιονγκγιάνγκ επιδιώκει πολεμική αντιπαράθεση, παρότι θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα συνεχίσει τις προκλήσεις.

Η Βόρεια Κορέα έχει καταγράψει πρόοδο στον τομέα της ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων, ενίσχυσε τη συνεργασία της με τη Ρωσία και πρόσφατα ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα «κυριότερο εχθρό» της χώρας του.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Αναστέλλουν την απεργία τους οι μηχανοδηγοί – «Υπόσχεση ειρήνης» και καταβολή εφάπαξ «αποζημίωσης πληθωρισμού»

Στις κάλπες σήμερα οι Φινλανδοί για νέο πρόεδρο – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ελπιδοφόρος: Στη δική μας Εκκλησία δεν υπάρχει κώλυμα να βαφτίζεται ένα παιδί οποιασδήποτε προέλευσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:49