search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:57
MENU CLOSE

Πειραιάς: Πώς έστησε παγίδα στον παιδεραστή ο πατέρας της 13χρονης – Η σύλληψη και η προκαταρκτική για τη βιντεοσκόπηση

30.01.2024 20:18
silippsi paiderasti peiraias 765- new

Την ιστορία που οδήγησε στη σύλληψη του παιδεραστή που προσέγγισε την κόρη του περιέγραψε ο πατέρας της 13χρονης, Ηλίας Κασιμάτης, δηλώνοντας ανακουφισμένος με την εξέλιξη της υπόθεσης.

O ίδιος, μιλώντας στο Mega, αφηγήθηκε όλη τη ιστορία από τη στιγμή που ο παιδεραστής ξεκίνησε την επικοινωνία με την κόρη του, αλλά και την παγίδα που του έστησε, σε συνεννόηση με την αστυνομία, προκειμένου να συλληφθεί.

Πώς οδηγήθηκε στην παγίδα ο παιδεραστής

Ο πατέρας του κοριτσιού επισήμανε ότι o 43χρονος άρχισε να επικοινωνεί με το κορίτσι μέσα από γυναικείο προφίλ. «Μετά συνέχισε στέλνοντας άσεμνα μηνύματα και φωτογραφίες ερωτικού περιχεομένου ως γυναίκα», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Κασιμάτης, «σε αυτό το σημείο η κόρη μου με ενημέρωσε έγκαιρα. Από εκεί και πέρα το χειρίστηκα εγώ. Στην αρχή εγώ νόμιζα ότι μίλαγα με ένα ψεύτικο προφίλ. Μέσα από αυτές τις συνομιλίες καταφέραμε να φέρουμε αυτόν τον άνθρωπο στο σπίτι που έγινε η σύλληψη. Εις γνώση του μου έλεγε ‘μην πεις τίποτα γιατί θα πάω φυλακή’. Απ’ ότι άκουσα είχε πολλές συνομιλίες με διάφορα κορίτσια στο κινητό του».

Ο πατέρας της ανήλικης αναλαμβάνει δράση και φιξάρει το ραντεβού με τον επίδοξο βιαστή της κόρης του, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Οι αστυνομικοί που έχουν ήδη ενημερωθεί, αρχίζουν να τον καθοδηγούν.

Αυτό που σοκάρει είναι ότι ο άνδρας έχει και αυτός ένα κορίτσι 13 ετών, ακριβώς στην ηλικία του κοριτσιού στο οποίο έστελνε μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο.

Το ραντεβού για να συναντηθεί με την 13χρονη κλείστηκε σε σπίτι όπου τον περίμεναν αστυνομικοί, οι οποίοι και τον συνέλαβαν, με την σύλληψη να αποτυπώνεται και σε βίντεο από γνωστό youtuber.

Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για το βίντεο γνωστού Youtuber με τη σύλληψη του παιδόφιλου

Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε για το βίντεο με τον επίδοξο παιδοβιαστή, που μαγνητοσκοπήθηκε και κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα από τον Youtuber Αλέξανδρο Κοψιάλη και δείχνει τη σύλληψη του 43χρονου από την Πάτρα.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που άνδρες της Άμεσης δράσης περνούν χειροπέδες σε 43χρονο παιδόφιλο, που επιχείρησε να συναντήσει και να αποπλανήσει ένα κορίτσι μόλις 13 ετών στον Πειραιά με τον άνδρα να ζητά να τον αφήσουν να φύγει.

Το εν λόγω υλικό προκάλεσε αντιδράσεις, με τους αστυνομικούς να καλούνται να εξηγήσουν πως είναι δυνατόν ένας πολίτης να καταγράφει με κάμερες επιχείρηση της αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει τα εξής: «Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι, σχετικά με βιντεοληπτικό υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο καθώς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο οποίο εμφαίνεται η σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση προσέλκυσης ανήλικης για γενετήσιους λόγους, έχει διαταχθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης».

Πώς παγίδευσαν τον 43χρονο

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης περιέγραψε στο OPEN πώς βοήθησε στην παγίδευση του 43χρονου.

Όπως είπε αρχικά: «Ο πατέρας είναι φίλος μου και το παιδάκι το γνωρίζω από πολύ μικρή ηλικία. Είχε ξεκινήσει να την παρενοχλεί μέσω Instagram. Άρχισε να στέλνει μηνύματα που ήταν άσεμνου περιεχομένου και από κει και πέρα ειδοποιήσαμε την αστυνομία και έγινε αυτό που είδατε στο βίντεο. Ήταν μια άσεμνη προσέγγιση προς ένα 13χρονο παιδάκι που δεν γνώριζε ούτε γνωρίζει από τέτοιου είδους συνομιλίες και πράξεις. Ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα από γυναικείο λογαριασμό για να προσεγγίσει (το παιδί) πιο εύκολα έπειτα παρέπεμπε στον ανδρικό λογαριασμό. Το κορίτσι απευθύνθηκε και στην μητέρα και τον πατέρα της και αυτό είναι το σωστό και αυτό που πρέπει να προβληθεί από αυτή την ιστορία. Να μιλάνε τα παιδιά στους γονείς τους. Αν τυχόν ντρέπονται, ας μιλήσουν στους γονείς κάποιοι φίλου τους, στα μεγαλύτερα αδέρφια, ξαδέρφια, καθηγητές, για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

«Ο σκοπός είναι να αποτρέψουμε μελλοντικά άτομα με ίδιες διαθέσεις προς ανήλικα είτε αγοράκια, είτε κοριτσάκια και να κλείσει εκεί. Εννοείται πως υπάρχει κίνδυνος και ο κόσμος δεν πρέπει να βγει στο δρόμο και να αρχίσει να στήνει ενέδρες και παγίδες γιατί δεν μπορείς να γνωρίζεις με ποιον τρελό μπορεί να μπλέξεις και τι μπορεί να κουβαλά πάνω του. Εγώ ευτυχώς γνώριζα προσωπικά έναν αστυνομικό ο οποίος με βοήθησε και με καθοδήγησε από την αρχή. Είχα μαζί μου τον φίλο μου τον Λεωνίδα που άνοιξε την πόρτα και ουσιαστικά τον ακινητοποίησε. Και σε καμία περίπτωση δεν πράττουμε μόνοι μας, δεν παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας, δεν κάνουμε τον καουμπόηδες γιατί είναι επικίνδυνο».

Ερωτώμενος για τη συμπεριφορά του επίδοξου παιδοβιαστή, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης σημειώνει: «Το βλέμμα του ανθρώπου αυτού πραγματικά δεν μπορούμε να το ψυχολογήσουμε».

Διαβάστε επίσης:

Νέα καταγγελία Πολάκη για τα ασθενοφόρα του νοσοκομείου Σωτηρία: Τριτοκοσμικές εικόνες μεταφοράς ασθενών

Κακοκαιρία «Avgi»: Στα λευκά περιοχές σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια – Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Κινέτα: Καραμπόλα 4 οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου – Με δυσκολία η κυκλοφορία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:57