search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 03:18
MENU CLOSE

Φίνος Φιλμ: Το χιουμοριστικό βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (Video)

09.02.2024 11:28
finos-film-new

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Διονυσίου Σολωμού (1798-1857) ορίστηκε το 2017 και ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. 

Η Φίνος Φιλμ θέλησε να τιμήσει την ημέρα αυτή με ένα χιουμοριστικό βίντεο στο οποίο ακούμε ατάκες από ελληνικές ταινίες που έμειναν αξέχαστες!

Η εταιρεία παραγωγής δημοσίευσε το εν λόγω κλιπ στον λογαριασμό της στο Instagram. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, πρόκειται για ένα ποτ πουρί με σκηνές από τις εξής ταινίες: «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Τζένη Τζένη», «Μια Ιταλίδα απ’την Κυψέλη», «Λόλα», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», «Οι Κληρονόμοι», «Είκοσι Γυναίκες και Εγώ», «Η Δίκη των Δικαστών», «Το Δόλωμα», «Το Λεβεντόπαιδο», «Το Ξύλο Βγήκε απ΄τον Παράδεισο», «Η Ρένα είναι Οφσάιντ», «Δεσποινίς Διευθυντής» και «Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια».

«Η ελληνική γλώσσα έχει συνδεθεί με την παγκόσμια σκέψη σε όλα τα είδη λόγου, της τέχνης, του θεάτρου, της επιστήμης, της τεχνολογίας και μάλιστα με μοναδική διανοητική ένταση. Δεν αιχμαλωτίζεται και δεν πειθαρχείται. Είναι ευέλικτη και διαθέτει τόσο λεπτές αποχρώσεις νοημάτων που την κάνουν απλά.. μοναδική! Σήμερα γιορτάζουμε την ελληνική μας γλώσσα με ξεκαρδιστικές σκηνές από ταινίες. H 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί από το 2017 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Ο εορτασμός της επιδιώκει να αναδείξει τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, όπως αυτός αποδεικνύεται από την ιστορικότητα και τη διαχρονικότητα της» αναφέρεται στη λεζάντα.

Διαβάστε επίσης:

Αθηνά Οικονομάκου: Οργισμένοι οι followers – «Επιδεικνύεις τα πλούτη σου και άλλοι δεν έχουν να φάνε» (Video)

Μαρκ Ράφαλο: Απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας! (Videos/Photos)

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι ιδεολογία – Σου έρχεται είτε είσαι φασίστας είτε αριστερός» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44