search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:11
MENU CLOSE

Φλωρίδης μετά τη βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Υπάρχει σοβαρό κενό ασφαλείας – Επαναξιολογείται το σύστημα

13.02.2024 11:07
FLORIDIS_107_new

Για σοβαρό κενό ασφαλείας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μετά τον εκρηκτικό μηχανισμό σε επιστολή, προσθέτοντας ότι η αστυνομία αξιολογεί ξανά όλο το σύστημα ασφαλείας για το κτήριο.

«Προφανώς έχουμε σοβαρό κενό ασφάλειας στο δικαστήριο. Γιατί το να φτάσει ένας τέτοιος μηχανισμός στο γραφείο της προέδρου των Εφετών και από κει στο γραφείο μιας άλλης προέδρου, δείχνει πως προφανώς κάτι δεν λειτουργεί καλά στους ελέγχους» είπε στο ΟΡΕΝ ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε ότι «η αστυνομία αξιολογεί ξανά όλο το σύστημα ασφαλείας του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης το οποίο και πριν λίγα χρόνια είχε υποστεί μεγάλη βομβιστική επίθεση. Δεν αποκλείεται ο φάκελος να πήγε απευθείας στο γραφείο. Υπάρχει μια πύλη που δεν έχει μηχάνημα ελέγχου αυτό όμως δεν σημαίνει πως ότι περνάει από κει δεν πρέπει να πάει στο μηχάνημα».

Ουρές στο δικαστικό μέγαρο

Εν τω μεταξύ, σήμερα έχουν σχηματιστεί ουρές στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, καθώς γίνεται ενδελεχής έλεγχος σε όσους εισέρχονται, αναφέρει το thesstoday.

Από σήμερα λειτουργεί μόνο η κεντρική είσοδος του κτιρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην είσοδο, καθώς χιλιάδες άτομα εισέρχονται καθημερινά στα δικαστήρια.

Διαβάστε επίσης

Μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια βάσει του σκανδιναβικού μοντέλου θέλει ο Ανδρουλάκης

Γλυφάδα: Τι όπλισε το χέρι του μακελάρη, όλο το παρασκήνιο – Καρέ-καρέ οι κινήσεις του στη ναυτιλιακή

ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία με πρωτοβουλία Λινού για αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την παρένθετη κύηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:09