search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:23
MENU CLOSE

Μήνυμα Ανδρέα Τετέι για επίθεση Μπέου: «O κόσμος πρέπει να μάθει να μη φοβάται να μιλήσει»

13.02.2024 16:12
TETEI
Eurokinissi

Ο Ανδρέας Τετέι έκανε μια νέα ανάρτηση στο Instagram για να ευχαριστήσει τον κόσμο για τα μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης που του στέλνει ο κόσμος μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από τον Αχιλλέα Μπέο στο παιχνίδι Κηφισιά – Βόλος.

Υπενθυμίζεται ότι ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Κηφισιάς, πήγε το πρωί της Τρίτης (13/2) στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει κατόπιν αυτεπάγγελτων ενεργειών του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας για τη ρατσιστική επίθεση που καταγγέλλει ότι δέχθηκε.

Στο μηνυμά του στο Instagram θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα στον κόσμο να μην φοβάται να μιλήσει.

Το Ιnstagram story του άσου της Κηφισιάς:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που μου δίνετε δύναμη και με στηρίζετε. Έχω δεχτεί πάρα πολλά μηνύματα και με έχει βοηθήσει πολύ ψυχολογικά.

Ευχαριστώ πολύ και στα μηνύματα που δεν έχω απαντήσει. Και πλέον ο κόσμος πρέπει να μάθει να μη φοβάται να μιλήσει σήμερα. Σήμερα εγώ, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος.

Με τη βοήθεια όλων μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα που είναι τα αυτονόητα και δεν έπρεπε να συμβαίνουν στην κοινωνία μας» έγραψε.

Στο πειθαρχικό θα κριθεί η τύχη του αγώνα με τον Βόλο

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα ανοίγει επίσημα ο φάκελος της υπόθεσης του 22χρονου επιθετικού, μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο από την ΠΑΕ Κηφισιά, καθώς ο γεννημένος στην Κυψέλη από πατέρα Γκανέζο και μητέρα από τη Σιέρα Λεόνε εκλήθη και κατέθεσε στο Τμήμα ρατσιστικής Βίας της αστυνομίας, ώστε να αρχίσει να σχηματίζεται η δικογραφία.

Στο αθλητικό κομμάτι, ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ αναφέρει ρητά τι ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, αν αποδειχθεί η ρατσιστική συμπεριφορά αθλητή ή αξιωματούχου τιμωρείται ο υπαίτιος αθλητής-αξιωματούχος ή η ομάδα, με βαρύ κυμαινόμενο χρηματικό πρόστιμο και απώλεια του αγώνα ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 18 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ παρ. 2 αναφέρει ρητά:

  1. α) Εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1, με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος.

Ενώ για την επιβολή των ποινών προσθέτει στην επόμενη παράγραφο:

  1. Οι ποινές του παρόντος άρθρου δύναται να επιβληθούν μειωμένες ή να μην επιβληθούν καθόλου εάν ο εν λόγω ποδοσφαιριστής ή η ομάδα είναι σε θέση να αποδείξει ότι δεν ήταν υπεύθυνος (-η) ή ήταν υπεύθυνος (-η) σε μικρό βαθμό για τις εν λόγω παραβάσεις, ή εάν [35] υπάρχουν σημαντικά απαλλακτικά περιστατικά, ιδιαίτερα δε εάν οι παραβάσεις προκλήθηκαν σκόπιμα ώστε να αναγκάσουν την επιβολή των προβλεπομένων ποινών σε έναν ποδοσφαιριστή ή μία ομάδα.

Η ΠΑΕ Βόλος με επίσημη ανακοίνωση πήρε θέση κατά του ρατσισμού, μιλώντας για γενική έκφραση που απευθύνθηκε στον ρέφερι για «μαϊμού» φάουλ.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική μπάσκετ: Αυτές είναι οι κλήσεις του Σπανούλη για τα προκριματικά του Eurobasket 2025

«Περίπατος» του Παναθηναϊκού στα Άνω Λιόσια

Basket League: Προσωρινή διακοπή στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός – Υβριστικά συνθήματα κατά της Βάσως Τσαρούχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:22