search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:44
MENU CLOSE

Ημαθία: Έκλεισαν την Εγνατία Οδό οι αγρότες – «Ετοιμαζόμαστε για Αθήνα»

17.02.2024 19:58
trakter_agrotes

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Εγνατία Οδός (ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) στο ύψος του κόμβου της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Αγρότες της Ημαθίας και της Πιερίας, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στους παράδρομους, βγήκαν με τα πόδια στο οδόστρωμα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ενόψει του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, παρά την προειδοποίηση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, ο αποκλεισμός θα διαρκέσει περίπου μια ώρα.

Ανάλογες κινητοποιήσεις λαμβάνουν χώρα και στα υπόλοιπα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας, με τους αγρότες να χαρακτηρίζουν «στάχτη στα μάτια» τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και να δηλώνουν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συνδικαλιστικές πηγές από τις τάξεις των αγροτών ανέφεραν στην ιστοσελίδα πως ακόμη γίνονται ζυμώσεις για το συλλαλητήριο της Αθήνας. Το πλέον πιθανό σενάριο είναι να κατεβάσουν τρακτέρ οι παραγωγοί της Λάρισας και της Βοιωτίας με τους συμμετέχοντες από την υπόλοιπη χώρα να καταφθάνουν στην πρωτεύουσα με μισθωμένα πούλμαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

«Ούτως η άλλως εμείς θα κατέβουμε με τρακτερ και με λεωφορεία και αυτοκίνητα. Είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο όχι με την μεγάλη και μαζική συμμετοχή των αγροτών αλλά και από τον κόσμο της Αθήνας που νιώθουν την ακρίβεια στο πετσί τους» τόνισε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκου Πλατύκαμπου, Ρίζος Μαρούδας.

«Το θέμα είναι ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα αυτό τονίσαμε στον κ. Υπουργό μέσα στην πόλη. Θέλουμε να πάμε ειρηνικά να κάνουμε το συλλαλητήριο μας και να σηκωθούμε να φύγουμε όμορφα και ωραία» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, διαμηνύει ότι «Οι πόρτες διαλόγου παραμένουν ανοιχτές».

«Η κυβέρνηση έκανε τις προτάσεις της και στη συνέχεια πιο βελτιωμένες προτάσεις, άλλοι ικανοποιήθηκαν, άλλοι ήθελαν περισσότερα άλλοι θεωρούν ότι υπάρχει μία εμπιστοσύνη αλλά οι πόρτες του διαλόγου παραμένουν ανοικτές», σημειώνει.

Νωρίτερα σήμερα, κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και φέτος, καθώς και τη δυνατότητα προκαταβολής μέρους του ποσού.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Λήξη συναγερμού – Δεν βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο

Μαρία Καρυστιανού: Ξεπέρασε τις 419.000 υπογραφές η πρωτοβουλία για απόδοση δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών

Πέλλα: Δάγκωσε και έκοψε το αυτί 33χρονου ντελιβερά για μια προσπέραση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:44