search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:29
MENU CLOSE

Ντόχα: Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά οριακά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η 4Χ100μ. μικτή ομαδική γυναικών

18.02.2024 12:43
drakou

Με πανελλήνιο ρεκόρ από την εθνική ομάδα γυναικών στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική, αλλά χωρίς την πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Ντόχα.

Η Νόρα Δράκου, η Ελένη Κοντογεώργου, η Άννα Ντουντουνάκη και η Μαρίλεια Δρασίδου κατέλαβαν την 11η θέση με επίδοση 4:04.01 και κατέρριψαν το 4:04.29 που είχε σημειωθεί στην αντίστοιχη διοργάνωση του Καζάν (9 Αυγούστου 2015), με τις Κάτια Σαρακατσάνη και Θεοδώρα Γιαρένη να πλασιώνουν τότε τις Δράκου και Ντουντουνάκη.

Η Νόρα Δράκου έπεσε στο ύπτιο όπου κολύμπησε 1:01.47 για να συνεχίσει η Ελένη Κοντογεώργου με το πρόσθιο. Με flying start έκανε 1:09.01 και ακολούθησε η Άννα Ντουντουνάκη που ήταν εξαιρετική στο 100αρι της πεταλούδας κάνοντας 57.79. Η Μαρίλεια Δρασίδου κολύμπησε το ελεύθερο σε 55.74.

Η ελληνική ομάδα σημείωσε τον ίδιο ακριβώς χρόνο με την Ισπανία και, μετά την ολοκλήρωση της 2ης προκριματικής σειράς, ήταν οριακά εντός Ολυμπιακής πρόκρισης.

Στην τελευταία σειρά, όμως, το Χονγκ Κονγκ, η Σινγκαπούρη και η Νότια Αφρική πέτυχαν καλύτερες επιδόσεις, με τις δύο ασιατικές χώρες να παίρνουν το εισιτήριο για το Παρίσι, ενώ η Νότια Αφρική με το 4:03.54 έμεινε εκτός, αφού υστερούσε σε σχέση με το περσινό 4:03.33 της Δανίας, η οποία κράτησε την προνομιούχο 16η θέση.

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και η 4×100 μικτή ομαδική των ανδρών

Η εθνική ομάδα ανδρών στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική έκανε την προσπάθειά της, αλλά δεν κατάφερε να προστεθεί στη λίστα των ελληνικών “σκυταλοδρομιών” που εξασφάλισαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, ο Αρκάδιος Ασπουγαλής, ο Κωνσταντίνος Στάμου και ο Στέργιος Μπίλας σημείωσαν χρόνο 3:37.11 στον προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, κατετάγησαν 15οι και δεν μπόρεσαν να μπουν μεταξύ των 16 χωρών που θα αγωνιστούν στο Παρίσι, αφού την τελευταία προνομιούχο θέση κράτησε η Ελβετία με το 3:35.46 που είχε κάνει πέρυσι στη Φουκουόκα.

Σημειώνεται πάντως ότι και οι τέσσερις Έλληνες κολυμβητές που αγωνίστηκαν έχουν κερδίσει θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε μέσω ατομικών αγωνισμάτων (Μακρυγιάννης, Μπίλας), είτε μέσω άλλων “σκυταλοδρομιών” (Ασπουγαλής, Στάμου).

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημείωσαν οι ΗΠΑ με 3:32.53, με την Ολλανδία να ακολουθεί με 3:32.89 και να παίρνει την πρόκριση για το Παρίσι, αφήνοντας “εκτός νυμφώνος” την Πορτογαλία, που ήταν 16η πέρυσι.

Διαβάστε επίσης:

Super League: Ντέρμπι αποδείξεων και επιβίωσης στην κατάμεστη Τούμπα

Έκρηξη Αλαφούζου μετά το «Χ»: «Έχουμε περίεργες διαιτησίες, ένα άχρηστο υπουργείο και τα βλακώδη μέτρα της κυβέρνησης» (Video)

ΠΑΟΚ: Με Κωνσταντέλια και Βιεϊρίνια κόντρα στον Ολυμπιακό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09