search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:31
MENU CLOSE

Τηλέμαχος Χυτήρης: Οι τελευταίες στιγμές του Ανδρέα Παπανδρέου – «Του έκλεισα τα μάτια…» (video)

27.02.2024 08:33
xitiris_one

Καλεσμένος στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, «Στιγμές» ήταν χθες ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

Ο γνωστός πολιτικός αναφέρθηκε σε άγνωστες ιστορίες από τη ζωή του ενώ διηγήθηκε συγκινημένος πώς έζησε τις τελευταίες στιγμές του Ανδρέα Παπανδρέου

«Το βράδυ εκείνο είχα πάει με τον Νίκο τον Αθανασάκη, που ήταν γραμματέας Τύπου του ΠΑΣΟΚ και μας είχε καλέσει να πάμε στο σπίτι για να συζητήσουμε το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου ο ίδιος είχε την πρόθεση να συμμετάσχει και να κάνει μια ομιλία, πεντάλεπτη, γιατί ήταν αδύναμος. Αυτή η ομιλία είχε γραφτεί από τον Νίκο Αθανασάκη. Τη γνώριζα κι εγώ. Και πήγαμε στο σπίτι.

Εκεί, ως συνήθως ήταν και κάποιοι άλλοι, επομένως δεν μπορούσαμε να συζητήσουμε. Μας είπαν καθίστε στο φαγητό και καθίσαμε. Κάποια στιγμή ο Ανδρέας σηκώθηκε και είπε “με συγχωρείτε πολύ, εγώ θα αποχωρήσω”. Αποχώρησε και το εντυπωσιακό ήταν πως μας πλησίασε έναν έναν και χαιρέτησε δια της χειραψίας και την στιγμή που θα πήγαινε να χαθεί στην πόρτα του δωματίου που θα πήγαινε να αναπαυθεί γύρισε και μας χαιρέτησε όλους μαζί με το γνωστό του τρόπο.

Κι εμείς οι άλλοι, ήταν και κάποιοι γιατροί και κάποιοι φίλοι και καθίσαμε λίγο ακόμα. Κάποια στιγμή η γιατρός που ήταν στο πόδι του Κρεμαστινού ήρθε ταραγμένη και είπε ότι “ο πρόεδρος δεν είναι καλά”. Υπήρξε ταραχή μεγάλη. Εγώ μπήκα με έναν γιατρό στο δωμάτιο του Ανδρέα. Η σύζυγός του ήταν τρελαμένη. Ο γιατρός μου ζήτησε να τον βοηθήσω για προσπαθήσει να κάνει ανάνηψη. Βγάλαμε τα ρούχα από τον πρόεδρο, ο γιατρός έκανε μαλάξεις ειδικές για να γίνει ανάνηψη. Είχε και το μηχάνημα του καρδιογραφήματος και η γραμμή ήταν ευθεία, που σημαίνει ότι είχε επέλθει το τέλος. Δεν μπορούσε να γίνει ανάνηψη. Στο τέλος ο γιατρός εμφανώς στεναχωρημένος βγήκε από το δωμάτιο κι έμεινα εγώ με τον Ανδρέα, νεκρό πλέον. Του έκλεισα τα μάτια» περιέγραψε με σπασμένη φωνή ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Συννεφιά και τοπικές βροχές – Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου

Kόλαση το κέντρο της Αθήνας: Ρυθμίσεις λόγω της πορείας διαμαρτυρίας των οδηγών ταξί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:29