Ανδρουλάκης: Η σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια - «Τα 250 εκατομμύρια και τα ΙΕΚ»
Σκληρή ήταν η επίθεση του Νίκου Ανδρουλάκη κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Σε συνέντευξη του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στράφηκε κατά της ρύθμισης κάνοντας λόγο για «διευθετήσεις συμφερόντων από το Μαξίμου».
Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι αυτά που είπε και στην συνέχεια για χρήματα και εξαγορά ΙΕΚ: «Όταν έρχονται επιχειρηματίες και παίρνουν ένα ΙΕΚ 250 εκατ. ευρώ, αγοράζουν εκτάσεις και προετοιμάζονται για τις επενδύσεις τους και μετά έρχεται ένας νόμος που “κουμπώνει” στις αγορές που έγιναν πριν από κάποιους μήνες, πρόκειται για διευθέτηση συμφερόντων. Το λέω ωμά. Και το ΠΑΣΟΚ δεν συνυπογράφει διευθετήσεις συμφερόντων από το Μέγαρο Μαξίμου».
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα «βέλη» που δέχεται από την κυβέρνηση με κατηγορίες περί “πράσινου ΠΑΣΟΚ” απάντησε: «Το πρόβλημα όμως για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά προσέρχεται στη Βουλή με προτάσεις».
Η γραμμή του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι ξεκάθαρη και έντονη. Η κλιμάκωση της σύγκρουσης με την κυβέρνηση θα είναι ακόμα εντονότερη.
Διαβάστε επίσης:
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις – Κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας (photos)