ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 05:32
MENU CLOSE

Μπάιντεν: Έκανε το ετήσιο check- up, αλλά όχι γνωστικό τεστ - Δεν το χρειάζεται, διαμηνύει ο Λευκός Οίκος

29.02.2024 00:20

Στον ετήσιο έλεγχο ρουτίνας για την υγεία του υποβλήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, εν μέσω ανησυχιών για τη διανοητική του κατάσταση, μετά τις αλλεπάλληλες γκάφες του τελευταίου διαστήματος.

— Bloomberg Middle East (@middleeast) February 28, 2024

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ένας υγιής, δραστήριος και ακμαίος 81χρονος, ο οποίος παραμένει ικανός να εκτελεί με επιτυχία τα καθήκοντά του στην προεδρία των ΗΠΑ», αναφέρει στη γνωμάτευσή του ο αρχίατρος του Λευκού Οίκου, ο Κέβιν Ο’ Κόνορ, συνοψίζοντας την αναφορά του για τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο 81χρονος Μπάιντεν, ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, υποβλήθηκε την Τετάρτη στο ετήσιο προγραμματισμένο τσεκ-απ του, σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Μέριλαντ, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις οποίες φιλοδοξεί να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Όταν επέστρεψε στον Λευκό Οίκο ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα αποτελέσματα δεν διέφεραν από τις εξετάσεις που είχε κάνει πέρσι. «Δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό από πέρυσι» δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους σχετικά με τα αποτελέσματα. «Όλα είναι υπέροχα».

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος του Λευκού Οικού Καρίν Ζαν-Πιέρ έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν υποβλήθηκε σε γνωστικό τεστ, καθώς δεν το χρειάζεται.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι ο πρόεδρος περνάει κάθε μέρα ένα γνωστικό τεστ» πρόσθεσε.

Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι πολλοί ψηφοφόροι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Δημοκρατικών, πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Έπαθαν… «Μπάιντεν» οι Γερμανοί στην Ερυθρά Θάλασσα: Επική γκάφα από φρεγάτα, παραλίγο να καταρρίψει αμερικανικό drone

Βαθυσκάφος Titan: Τι ήταν ο μυστηριώδης ήχος που άκουγαν οι διασώστες κατά τη διάρκεια της έρευνας

Χάντερ Σέιφερ: Η ηθοποιός της σειράς «Euphoria» συνελήφθη σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης (Photos/Video)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 03:28
Exit mobile version