search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:12
MENU CLOSE

Βαθυσκάφος Titan: Τι ήταν ο μυστηριώδης ήχος που άκουγαν οι διασώστες κατά τη διάρκεια της έρευνας

28.02.2024 20:42
titan submarine

Αποκαλύφθηκε την Τετάρτη (28/2) ο ήχος που ακουγόταν κατά τη διάρκεια της έρευνας των διασωστών στην περιοχή όπου βρισκόταν το βαθυσκάφος Titan

Οι έρευνες είχαν ξεκινήσει αφότου χάθηκε η επαφή με το μητρικό του σκάφος, ενώ το βαθυσκάφος εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στο ναυάγιο του Τιτανικού την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Ο εν λόγω «κούφιος» ήχος, που αναπαράγεται για πρώτη φορά σε ένα ντοκιμαντέρ, έχει έναν κανονικό, σταθερό ρυθμό, ο οποίος τράβηξε την προσοχή των ειδικών – και είχε γεννήσει ελπίδες ότι θα μπορούσε να είναι σήμα SOS που εκπέμπεται από τους πέντε επιβαίνοντες στο σκάφος.

Ο ήχος ακούγεται στο 0:20 του παρακάτω promo βίντεο – αποσπάσματος.

«Θα μπορούσε να είναι κάποιος που χτυπάει, η συμμετρία μεταξύ αυτών των χτυπημάτων είναι πολύ ασυνήθιστη», λέει στο ντοκιμαντέρ ο πρώην πλοίαρχος υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού Ryan Ramsey.

«Είναι ρυθμικό, είναι σαν κάποιος να κάνει αυτόν τον ήχο και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται είναι πραγματικά ασυνήθιστο» λέει ακόμη.

Το νέο ντοκιμαντέρ, το οποίο θα κυκλοφορήσει με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία τον Ιούνιο, βλέπει τα παρασκήνια της επιχείρησης έρευνας που κόστισαν εκατομμύρια δολάρια.

Το ντοκιμαντέρ, από την ITN productions για το Channel 5, διερωτάται επίσης ποια είναι τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν από την καταστροφή.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Τεράστια δασική φωτιά απειλεί εργοστάσιο συναρμολόγησης πυρηνικών βομβών στο Τέξας (photo/videos)

Έζησε 24 χρόνια στη φυλακή ενώ ήταν αθώος – Η ιστορία ενός ανθρώπου που τώρα γνωρίζει ξανά τον κόσμο

Χάντερ Σέιφερ: Η ηθοποιός της σειράς «Euphoria» συνελήφθη σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:09