search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:51
MENU CLOSE

Ηλίας Λογοθέτης: Το Σάββατο η κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού – Η ανάρτηση του γιου του

29.02.2024 16:14
logothetis-new

Το Σάββατο (2/3) θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Ηλία Λογοθέτη, όπως ανακοίνωσε ο γιος του, Αλέξανδρος Λογοθέτης μέσα από ανάρτησή του στο Facebook.

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό θα ειπωθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Ο ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή στα 85 του χρόνια, με τον γιο του, να τον αποχαιρετά με μια λιτή ανάρτηση. «So long blue eyes» («Αντίο γαλάζια μάτια») ήταν το συγκινητικό μήνυμα του Αλέξανδρου Λογοθέτη, που ακολουθεί με επιτυχία τα βήματα του πατέρα του στην υποκριτική. 

Η πορεία του σπουδαίου ηθοποιού

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα, στις 15 Απριλίου 1939. Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου και ήρθε σε επαφή με το θέατρο μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».

Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ. Σύζυγός του, η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Ομόφωνα ένοχη η 39χρονη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο

Κακοκαιρία Emil: Έρχονται από το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Μέχρι πότε θα κρατήσει το χαμηλό βαρομετρικό

Τέμπη: Εκδικάζεται αύριο η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:50