search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:03
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Στο πάρα πέντε γλίτωσαν το «shutdown» οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες – Τα βρήκαν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί

29.02.2024 22:44
vouli antiprosopon ipa – new

Αποφεύχθηκε η μερική παράλυση του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού στις ΗΠΑ με την υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, κατόπιν της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την Τετάρτη μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Ειδικότερα, 207 Δημοκρατικοί και 113 Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, έναντι 99 που το καταψήφισαν.

Το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί επίσης από τη Γερουσία, προβλέπει την παράταση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού κατά μία εβδομάδα, έως τις 8 Μαρτίου, καθώς η προθεσμία για την αποτροπή του λεγόμενου «shutdown» – δηλαδή της αναστολής λειτουργίας ορισμένων δημόσιων υπηρεσιών – εκπνέει την Παρασκευή.

Η τρέχουσα χρηματοδότηση εξαντλείται την 1η Μαρτίου για κάποιες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Μεταφορών. Για άλλες, όπως το υπουργείο Άμυνας, η προθεσμία είναι η 8η Μαρτίου.

Η αμερικανική κυβέρνηση έφθασε απειλητικά κοντά στο shutdown το φθινόπωρο, όταν σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι έπαυσαν τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι εξαιτίας συμφωνίας του για την προσωρινή χρηματοδότηση του κράτους με τον ηγέτη της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο «μαέστρος» του ιταλικού σινεμά, Πάολο Ταβιάνι – Ο έτερος των θρυλικών αδελφών Ταβιάνι του κινηματογράφου

ΗΠΑ: Ερευνητές χαρτογράφησαν τα σημεία όπου έχουν «εμφανιστεί» UFO τα τελευταία 20 χρόνια (Photo)

Πυρηνικά: Ποιος θα ανοίξει την «πύλη της κόλασης»; – Ο Πούτιν σηκώνει το γάντι, ο Μακρόν παίζει με τη φωτιά, οι ΗΠΑ με σενάριο για «πισώπλατο» χτύπημα Κίνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58