search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:55
MENU CLOSE

Qatargate: Έρευνα μετά από καταγγελία ανώτατου αστυνομικού για απόπειρα δολοφονίας

29.02.2024 21:14
european-union-new

Η Εισαγγελία των Βρυξελλών άνοιξε έρευνα για «απόπειρα δολοφονίας» σχετικά με την πιθανή δηλητηρίαση τριών αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους επικεφαλής ερευνητές στο σκάνδαλο Qatargate.

«Μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει υποβληθεί μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για την μυστικότητα της έρευνας, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτό το θέμα», δήλωσε η εισαγγελία την Πέμπτη στο POLITICO.

Τον περασμένο μήνα, οι βελγικές Αρχές συνέλαβαν τρεις αστυνομικούς αφού προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση σε ένα μπαρ στο κέντρο των Βρυξελλών έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ και οι αστυνομικοί τσακώθηκαν μεταξύ τους, σύμφωνα με πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Το βράδυ της σύλληψης ένας από τους αστυνομικούς νοσηλεύτηκε λόγω εσωτερικής αιμορραγίας και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιά. Οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ότι είχε υψηλή δόση αμφεταμίνης στο αίμα του, ανέφερε την Πέμπτη το βελγικό μέσο Het Laatste Nieuws.

Ένας αξιωματούχος είπε στο POLITICO ότι η αστυνομία θα εξετάσει σύντομα δείγματα μαλλιών των άλλων αξιωματικών για να ελέγξει για ίχνη του ναρκωτικού.

Ένας από τους εμπλεκόμενους – επικεφαλής επιθεωρητής στο Κεντρικό Γραφείο για την Καταστολή της Διαφθοράς (OCRC), ο οποίος είναι υπεύθυνος για το Qatargate, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους επιβολής του νόμου – υπέβαλε μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δηλητηρίαση, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Το σκάνδαλο Qatargate βρίσκεται στο επίκεντρο μιας μακροχρόνιας έρευνας από την αστυνομία και τους εισαγγελείς για καταγγελίες διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προσπάθειες επιρροής από χώρες όπως το Κατάρ, το Μαρόκο και η Μαυριτανία. Κάθε μία από τις χώρες έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Απαγορεύει επίσημα για 6 μήνες τις εξαγωγές βενζίνης

Δημοσκόπηση CNews: Tο 76% των Γάλλων είναι κατά της αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Μακελειό στη Γάζα: Θα περιπλέξει τις συνομιλίες για εκεχειρία λέει ο Μπάιντεν – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:47