search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:50
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση CNews: Tο 76% των Γάλλων είναι κατά της αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

29.02.2024 19:30
ukraine_war_29_2
AP

Tο 76% των Γάλλων είναι κατά της αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αναφέρει δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός CNews.

Αυτή η πολύ μεγάλη πλειοψηφία είναι μάλλον ομοιογενής ως προς το φύλο (77% άνδρες, 75% γυναίκες) και την ηλικία ή την κοινωνικο-επαγγελματική κατηγορία. Οι ερωτηθέντες ηλικίας 50-64 ετών είναι ωστόσο οι πιο διστακτικοί απέναντι στην αποστολή στρατευμάτων (85%), ενώ οι ηλικίας 18-24 ετών είναι αντίθετοι σε αυτό με ποσοστό 68%.

Σημειώνεται ότι μεγαλύτερο ποσοστό (81%) των αντιτιθέμενων συναντάται στους δεξιούς ψηφοφόρους, ενώ στους αριστερούς το ποσοστό ανέρχεται στο 67%. Επίσης, αντίθετοι είναι και οι ψηφοφόροι του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν «Αναγέννηση», με ποσοστό 68%.

Η πρόταση Μακρόν προκάλεσε αντιδράσεις

Η πρόταση Μακρόν που ουσιαστικά εμπλέκει το ΝΑΤΟ στον πόλεμο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το γεγονός ότι το θέμα επανέρχεται τώρα στο τραπέζι ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι τουλάχιστον κάποιες ευρωπαϊκές χώρες είναι πρόθυμες να το συζητήσουν.

Σε κάθε περίπτωση ο Γαλλος Πρόεδρος πριν από 20 μήνες έλεγε ότι η Ρωσία «δεν πρέπει να ταπεινωθεί» και σήμερα κατηγορείται ότι ανοίγει συζήτηση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Ο Εμανουέλ Μακρόν σε σύσκεψη του έγινε στο προεδρικό μέγαρο την Δευτέρα δήλωσε ότι «πολλοί από αυτούς που σήμερα λένε ΄ποτέ, ποτέ΄ ήταν οι ίδιοι που πριν από δύο χρόνια έλεγαν ΄ποτέ τανκς, ποτέ αεροπλάνα, ποτέ πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς΄».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κυβερνήσεις της Ολλανδίας και της Σλοβακίας τάσσονται υπέρ της συζήτησης πιθανής εμπλοκής του ΝΑΤΟ στον πόλεμο.

Τέλος, από την πλευρά της Ουάσινγκτον η αντίδραση του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Κίρμπι, ήταν κατηγορηματική: «Δεν πρόκειται να αναπτυχθούν Αμερικανοί στρατιώτες σε μάχιμο ρόλο στην Ουκρανία».

Διαβάστε επίσης:

G20: Στα σκαριά σχέδιο για ατομική φορολόγηση στους δισεκατομμυριούχους

Πρίγκιπας Χάρι: Σε λίστα θανάτου της Αλ Κάιντα το όνομά του σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα

Σκωτία: Μουσική διαμαρτυρία ακτιβιστών για το κλίμα στο Εδιμβούργο (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:49