search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:43
MENU CLOSE

Οργή Γιώργου Παπανδρέου για τις αντιδράσεις στην τοποθέτηση του γιου του στον Εθνικό Κήπο – «Ο Ανδρέας οικειοθελώς θέλει να βοηθήσει»

01.03.2024 21:13
papandreou-12

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει η αποκάλυψη που έκανε την Πέμπτη το topontiki.gr για την τοποθέτηση του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στην εταιρεία του Δήμου Αθήνας για τον Εθνικό Κήπο.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, σημείωσε ότι τον στενοχωρούν και τον εξαγριώνουν οι αντιδράσεις και έκανε λόγο για μια άδικη επίθεση. «Ο Ανδρέας οικειοθελώς θέλει να βοηθήσει», πρόσθεσε.

«Όχι μόνο με στεναχωρεί, με εξαγριώνει. Και πάλι γίνεται μια άδικη επίθεση σε μέλος της οικογένειας. Αυτή τη στιγμή είναι ο γιος μου. Προτρέχουν. Υπάρχει από ό,τι είδατε η απάντηση. O Aνδρέας οικειοθελώς θέλει να βοηθήσει. Έχει ακολουθήσει αντισυμβατικό δρόμο παρά τις σπουδές του. Πήγε Κίνα, έμαθε βελονισμούς, αγαπάει τη φυση. Θα κριθεί κι αυτός», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας το απόγευμα στο συνέδριο της εφημερίδας «Καθημερινή» με θέμα «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Πρόσθεσε πως «ο Ανδρέας, παρά τις σπουδές του, έχει ακολουθήσει έναν δρόμο θα έλεγα αντισυμβατικό, αυτός το λέει «ολιστικό». Πήγε Κίνα έμαθε βελονισμούς, έφτιαξε μελίσσια, δουλεύει με τη φύση, αγαπάει τη φύση και έχει καλές ιδέες. Θα κριθεί και αυτός όπως όλοι, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια έχει χτυπηθεί. Νομίζω η οικογένεια Παπανδρέου είμαστε από τις οικογένειες που έχουμε χτυπηθεί πάρα πολύ και πιστεύω ότι ίσως επειδή συγκρουστήκαμε πάρα πολύ και με κατεστημένα και με αντιλήψεις. Η οικογένεια Παπανδρέου έχει χτυπηθεί επειδή συγκρουστηκαμε με κατεστημένα και αντιλήψεις. Και στην Λίστα Λαγκάρντ έλεγαν για την μητέρα μου, ενώ ήταν ενας Μιωνής…», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε δήλωσή του διευκρίνισε ότι δεν ήταν αποκλειστικά δική του απόφαση και ξεκαθάρισε για τον 42χρονο γιο του πρώην πρωθυπουργού πως είναι «ένα απλό άμισθο μέλος» του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου και όχι διευθύνων σύμβουλος.

Με τη διευκρινιστική δήλωσή του ο κ. Δούκας επιχειρεί ουσιαστικά να απαντήσει σε όσους έσπευσαν να δώσουν στην τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου και μία ευρύτερη πολιτική ερμηνεία για τις σχέσεις του δημάρχου με τον πρώην πρωθυπουργό. Ουδείς ξεχνά άλλωστε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι από εκείνους που όλο και πιο συχνά μιλούν εδώ και μήνες για την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το παράδειγμα της δημοτικής μάχης (και νίκης) στην Αθήνα, υπό τον κ. Δούκα μπορεί να αποτελέσει “οδηγό” για μία νέα, ενωτική και πελοιοψηφική προοπτική του χώρου.

Σημειωτέον ότι η πρώτη αυτή εμπλοκή στα δημόσια πράγματα, του Ανδρέα Παπανδρέου, εγγονού του μακροβιότερου μέχρι τώρα πρωθυπουργού της χώρας στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, συνοδεύεται και από πληροφορίες ότι στα σχέδιά του είναι και η υποψηφιότητα για τη Βουλή στις επόμενες εκλογές, φυσικά με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθήνας. Κάτι που προκαλεί τεράστιες συζητήσεις και διεργασίες στο Κίνημα και όχι μόνο.

Αρχικά η ανακοίνωση του δήμου της Αθήνας τονίζει: «Κάποιοι, για μια ακόμη φορά, έσπευσαν να βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δεν διόρισε ποτέ διευθύνοντα σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου εγκρίθηκαν, με ευρεία πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο (υπερψήφισαν 39 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από 4 δημοτικές παρατάξεις, ενώ υπήρξαν 2 λευκά και μια μόνο αρνητική ψήφος). Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, επομένως, είναι ένα απλό, άμισθο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου».

Και προσθέτει: «Όλοι, ακόμη και τα απλά, άμισθα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θα αξιολογηθούν αυστηρά για το έργο τους. Κανείς, όμως, δεν πρέπει να κρίνεται, εκ των προτέρων, με βάση το όνομα ή την καταγωγή του. Κανείς δεν επιτρέπεται να “δολοφονεί” χαρακτήρες».

Τα τελευταία χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου, ασχολούνταν με τη μελισσοκομική, τον βελονισμό, τον τουρισμό και τα σκάφη αναψυχής στην Κρήτη, όπου διέμενε μόνιμα με τη σύντροφό του Μαρίνα και το παιδί τους.

Είχε επιλέξει να αποτραβηχτεί από την Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια, ζει και δραστηριοποιήθηκε αρχικά στην πρωτογενή παραγωγή.

Βρέθηκε στο νησί προ δεκαετίας και το 2014 αρραβωνιάστηκε εκεί με την παίκτρια του βόλεϊ Πωλίνα Πατραμάνη, με την οποία πάντως χώρισε μερικά χρόνια αργότερα.

Αγαπημένο του μέρος στην Κρήτη είναι τα Μάταλα, ενώ κινείται και μεταξύ Ηρακλείου και Ρεθύμνου με αφορμή τις επαγγελματικές του ασχολίες.

Ο Ανδρέας σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολέγιο και στη συνέχεια μετακόμισε στη Βοστόνη για να σπουδάσει Οικονομικά, αλλά πριν ολοκληρώσει εκείνες τις σπουδές, αποφάσισε να μετακινηθεί στη Σουηδία, γοητευμένος από την Κοινωνιολογία. Στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο και το Πανεπιστήμιο Κεντ, θέλοντας να ολοκληρώσει αυτό τον σπουδαστικό κύκλο στο Τμήμα International Relation.

Το πώς βρέθηκε στα Χανιά, ασχολούμενος με τον αγροτικό τομέα, είναι ένα θέμα, αλλά μικρή σημασία έχουν οι αφορμές.

Εντρύφησε στον βελονισμό και τις εναλλακτικές θεραπείες και άρχισε να εργάζεται πάνω σε αυτό, αφού πήγε το 2013 στην Κίνα για σχετικά σεμινάρια. Στη συνέχεια γοητεύτηκε από τη γη και τον πρωτογενή τομέα. Έστησε μελίσσια και έδωσε τόσο βάρος σε αυτό, που στα σχέδιά του είναι να δημιουργήσει κάπου έξω από το Ηράκλειο ένα μουσείο για το θαυματουργό αυτό προϊόν της φύσης.

Στην πορεία κατάφερε να συνδυάσει αυτά τα δύο και να αναπτύξει τον μελισσοβελονισμό. Μια μέθοδος δηλαδή βελονισμού με κεντριά μελισσών!

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αριστερά: Με το σύνθημα «η πολιτική επιστρέφει» ξεκινούν οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης

Στη Βουλή νέος φάκελος για τα «στημένα» – Τρία παιχνίδια στο επίκεντρο

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγές σε κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα ανακοινώνει σε λίγο ο Κασσελάκης – Στο Εκτελεστικό η Γεροβασίλη, μένει η Σβίγκου, πρόσωπα εκπλήξεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:35