search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:40
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Μπρος-πίσω και κλειστά χαρτιά από Κασσελάκη για τις αλλαγές μετά το Συνέδριο

01.03.2024 06:45
stefanos new

Γύρω στις 10 μέρες είναι ο χρόνος που απομένει στον Στέφανο Κασσελάκη μέχρι την έναρξη της στρατιωτικής του θητείας, για να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει προαναγγείλει μετά στο Συνέδριο, προκειμένου να σηματοδοτήσει και με αυτό τον τρόπο την αποτύπωση της κυριαρχίας του.

Ο χρόνος τρέχει ωστόσο δεν φαίνεται να έχουν αποκρυσταλλωθεί αυτές οι αλλαγές. Αυτό που θεωρούν βέβαιο όλοι είναι η επανενεργοποίηση του Εκτελεστικού Γραφείου, το οποίο συγκροτείται από συγκεκριμένους θεσμικούς ρόλους, ενώ φαίνεται να υπάρχουν σκέψεις να μην προχωρήσει σε αλλαγή της ΠΓ, επομένως πιθανόν να μην συνέλθει η ΚΕ άμεσα, αν και μένει ανοιχτό.

Η εικόνα αυτή ενισχύεται και μετά το δείπνο του Στέφανου Κασσελάκη με την Όλγα Γεροβασίλη το βράδυ της Τετάρτης λίγες ώρες μετά τους θερμούς εναγκαλισμούς κατά την διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης. Από την συνάντηση δεν φαίνεται να υπήρξε κάποια συγκεκριμένη συμφωνία πέραν μιας γενικού χαρακτήρα συνομολόγησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει ενωμένος στις ευρωεκλογές, και ο συμβολισμός των «γεφυρών» μετά τον διχασμό στο Συνέδριο, με φόντο και τις δημοσκοπήσεις που συνεχίζουν να δείχνουν πτώση.

Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την κίνησή του αυτή έδωσε σήμα καταλλαγής και αποφυγής περαιτέρω συγκρούσεων που και ο ίδιος διαπιστώνει ότι βλάπτουν το κόμμα στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, τα στελέχη του κόμματος από τη μία κάνουν εκτιμήσεις ότι δεν θα υπάρξουν τελικά σαρωτικές αλλαγές από την άλλη τηρούν επιφυλάξεις, μέχρι ο πρόεδρος να κάνει τις επόμενες κινήσεις του.

Κατά πληροφορίες, εξακολουθεί, να δέχεται εισηγήσεις από συνεργάτες για ευρείες αλλαγές που θα αποτυπώνουν τη νέα κατάσταση μετά το Συνέδριο, ωστόσο δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Γραμματέα της ΚΕ, η Ράνια Σβίγκου τελικώς φαίνεται πως μένει στη θέση της, σε αντίθεση με τον Αναπληρωτή Γιώργο Βασιλειάδη. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει αντικατάσταση του αναπληρωτή ή όχι. Στην πρώτη περίπτωση ακούγεται το όνομα του Θανάση Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά την Πολιτική Γραμματεία, η οποία από τη διάσπαση και μετά είναι «λειψή», το ερώτημα είναι αν θα την αφήσει όπως είναι χωρίς καμία αλλαγή, αν θα επιχειρήσει την συνολική επανεκλογή της ή αν θα απλώς θα την συμπληρώσει.

Για την ώρα πάντως, δεν υπάρχει στον άμεσο ορίζοντα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία θα σημάνει ότι έρχονται αλλαγές. Είναι πιθανό να πάει για το άλλο Σαββατοκύριακο, ενώ οι περισσότεροι εκτιμούν ότι εφόσον συγκληθεί θα είναι μονοήμερη, εφόσον ο σκοπός θα είναι μόνο η εκλογή νέας ΠΓ.

Πονοκέφαλο προκαλεί και η ανάγκη να καλυφθεί η θέση του εκπροσώπου Τύπου, καθώς η Δώρα Αυγέρη, δημόσια πλέον έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφια για την ευρωβουλή, επομένως αποχωρεί. Τις τελευταίες μέρες ακούγεται ένα όνομα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αυτό του δημοσιογράφου Χάρη Ιωάννου, ενώ για το ίδιο πόστο έχουν ακουστεί ο Γιάννης Μπουρνούς και η Έφη Μιχελάκη.

Σε αντικατάσταση και του Διευθυντή τη ΚΟ Γιώργου Τσίπρα, φαίνεται να προσανατολίζεται ο πρόεδρος, καθώς και αυτός θα είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή, οπότε γι’ αυτή τη θέση ακούγεται το όνομα του Θάνου Μωραϊτη.

Παραμένει άγνωστο, τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος σε αποκορύφωμα μιας σειράς επεισοδίων αψήφησε την κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Διαβάστε επίσης

Δημοσκόπηση MRB: Ποιοι κερδίζουν από τον γάμο ομοφύλων – Στο πλευρό των αγροτών οι πολίτες, «όχι» στα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά»: Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις με τον ίδιο ρυθμό

Πήρε εξιτήριο ο Κωστής Χατζηδάκης – «Το ευχαριστώ» στο προσωπικό του Αττικού νοσοκομείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:40