search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 02:16
MENU CLOSE

Καρλ Λιούις: Στο πλευρό του Τεντόγλου για το θέμα της βαλβίδας – «Κάθε άλτης πρέπει να μιλήσει για να καταλάβουν πως δεν θα δεχτούν τις αλλάγες»

02.03.2024 20:31
Carl Lewis_tentoglou

Στο πλευρό του Μίλτου Τεντόγλου, που δήλωσε πως θα σταματήσει το μήκος αν περάσει η αλλαγή στη βαλβίδα, τάχθηκε ο θρύλος του στίβου Κάρλ Λιούις.

Ο αμερικανός ολυμπιονίκης με τα 9 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα σπριντ, στις σκυτάλες και στο μήκος “ανέβασε” στο X (πρώην Twitter) τις δηλώσεις του Τεντόγλου και σχολίασε: «Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές. Δεν θα συμφωνούσαν ποτέ με αυτήν την αλλαγή μορφής. Έχω ακούσει τόσες απόψεις αλλά όχι από τους άλτες. Τώρα, κάθε άλτης πρέπει να μιλήσει και να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν θα δεχτούν αυτές τις αλλαγές».

Μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης, ο κορυφαίος άλτης του πλανήτη δήλωσε, στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, πως αν περάσει η αλλαγή στη βαλβίδα τότε θα σταματήσει το μήκος και θα ασχοληθεί με το τριπλούν.

«Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση κι αυτή δεν βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Καρλ Λιούις που είναι τεράστια μορφή και του μήκους είχε μείνει 2ος στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 1991 στο Τόκιο, όπου σημειώθηκε και το παγκόσμιο ρεκόρ που κρατάει ακόμη και σήμερα. Το πέτυχε ο Μάικ Πάουελ, ο οποίος πήδηξε στα 8,95μ, αφήνοντας πίσω τον Καρλ Λιούις με άλμα στα 8,91!

Οι αλλαγές στο μήκος

Το ζήτημα της αλλαγής βαλβίδας δεν προέκυψε σήμερα στον χώρο του στίβου. Είναι μια συζήτηση που κρατά εδώ και πολλές δεκαετίες.

«Στο παγκόσμιο ανοικτού της Βουδαπέστης το 30% των αλμάτων ήταν άκυρα…», ανέφερε ο CEO της WA Τζόν Ρίτζον, θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους αυτού του πειράματος χωρίς όμως να πείσει ιδιαίτερα.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει με πειστικό τρόπο για ποιο λόγο κάθε χρόνο δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό στο μήκος… Άλλαξαν τις προδιαγραφές στα παπούτσια, άλλαξαν το μέγεθος των καρφιών στα παπούτσια, κατήργησαν την πλαστελίνη στη βαλβίδα και τώρα θέλουν να καταργήσουν και τη βαλβίδα…

Διαβάστε επίσης:

Δήλωση – «βόμβα» Τεντόγλου: «Αν περάσει η αλλαγή στη βαλβίδα θα σταματήσω το μήκος»

Μίλτος Τεντόγλου, ο «βασιλιάς των μεταλλίων»: Έφτασε τα 10 ο Έλληνας αθλητής – Η «κλειστή λίστα» στην οποία ανήκει

Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιάννης Γκουζίνης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:44