search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:15
MENU CLOSE

Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης για τον πρώτο γάμο ομοφύλων: «Όλοι τον αγκάλιασαν με ευαισθησία» (video)

04.03.2024 11:27
gamos_omofylon_nea_smyrni_new

Στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (2/3) ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα.

Ο Σταύρου Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης, ενεργά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, παντρεύτηκαν σε στενό οικογενειακό κύκλο

Το ζευγάρι, που είναι μαζί για περισσότερα από 20 χρόνια και έχει αποκτήσει τρία παιδιά, βρισκόταν στο θεωρείο της Βουλής, όταν ψηφιζόταν το σχέδιο νόμου για την ισότητα στον γάμο.

Ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης και αρμόδιος για τους πολιτικούς γάμους στον δήμο, Κώστας Αναγνωστόπουλος, που τέλεσε τον γάμο, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (4/3) στην ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε, η διαδικασία ήταν ίδια με αυτήν του γάμου ετερόφυλου ζευγαριού. «Οι διαδικασίες είναι ακριβώς οι ίδιες. Η μόνη προσαρμογή που έγινε ήταν στη φόρμα από το υπουργείο, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαδικασία και στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στον δήμο», είπε αρχικά.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τους πολιτικούς γάμους στον δήμο, το ζευγάρι είναι δημότες Νέας Σμύρνης, ενός δήμου που, όπως τόνισε, «είναι πάντα στην αιχμή της πρωτοπορίας και υποδέχεται πάντα πρώτη τις θετικές κοινωνικές αλλαγές».

«Τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθαν οι δύο κύριοι που θα τελούσαμε τον γάμο τους, τους υποδεχθήκαμε. Μετά συνέχισε η διαδικασία με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων», πρόσθεσε.

«Ώριμη η κοινωνία της Νέας Σμύρνης»

«Εγώ ως επικεφαλής των γάμων είχα και τη συνδρομή της αναπληρώτριας αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, που ήταν και αυτή παρούσα στην τελετή, της κυρίας Γαλανοπούλου, και κανένας δεν προφασίστηκε κάτι ή ήθελε να υπεκφύγει από το να τελέσει αυτή την τελετή. Ίσα-ίσα που όλοι έδειξαν ενδιαφέρον και τον αγκάλιασαν με ευαισθησία», τόνισε.

«Επιτέλους αποκτά και νομική υπόσταση η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων, που είναι μια μακροχρόνια σύνδεση. Και, επιτέλους, απέναντι στο Σύνταγμα όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι σε σχέση με το ζήτημα του γάμου», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης.

«Επίσημο ενδιαφέρον για τέλεση και άλλου γάμου ομόφυλου ζευγαριού στον Δήμο Νέας Σμύρνης δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί», πρόσθεσε.

Τέλος, τόνισε ότι δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες αντιδράσεις στην τέλεση του γάμου του ομόφυλου ζευγαριού από τους δημότες Νέας Σμύρνης.

«Η κοινωνία ήταν ώριμη, αλλά ιδιαίτερα η κοινωνία της Νέας Σμύρνης, που έχει και μια κουλτούρα που προέρχεται από τον πολιτισμό των προσφύγων κ.λπ., που φέρνει όλες αυτές τις προοδευτικές ιδέες και τις ανοιχτές κοινωνίες, ιδιαίτερα εδώ δεν αντιμετωπίσαμε κάποιες αντιδράσεις», κατέληξε ο Κώστας Αναγνωστόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Νίκαια: Το σοκαριστικό τελευταίο σημείωμα του 64χρονου που εκτέλεσε τον γαμπρό του και αυτοκτόνησε (videos)

ΟΑΣΑ: Στην Αθήνα τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία – Αρχίζουν δοκιμαστικά δρομολόγια (Photos/Video)

Σεισμοί στην Κεφαλονιά: Τι λέει ο Άκης Τσελέντης για τις 100 δονήσεις σε μία μόλις μέρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:14