search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:15
MENU CLOSE

Στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα

03.03.2024 15:16
gamos_omofylou_zeugariou_nea_smirni

Στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης τελέστηκε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα.

Ο Σταύρου Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης παντρεύτηκαν, το μεσημέρι του Σαββάτου, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριλιάδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής», ανέφερε η αγγελία του γάμου τους.

Το ζευγάρι, που είναι μαζί για περισσότερα από 20 χρόνια και έχει αποκτήσει τρία παιδιά, βρισκόταν στο θεωρείο της Βουλής, όταν ψηφιζόταν το σχέδιο νόμου για την ισότητα στον γάμο.

«Θα γίνουμε επιτέλους μία οικογένεια με δύο επίθετα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Βloomberg ο Σταύρος Γαβριλιάδης, προσθέτοντας ότι μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει και επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του Δημήτρη.

Επικοινώνησε μαζί τους ο πρωθυπουργός για να τους συγχαρεί

Μιλώντας στο ANTIVIRUS, o Σταύρος Γαβριλιάδης αποκαλύψε ότι μετά την τελετή επικοινώνησε μαζί τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να τους συγχαρεί και για να τους μεταφέρει τις ευχές του.

Ο Σταύρος Γαβριλιάδης ευχάριστησε τον πρωθυπουργό για το τηλεφώνημα, αλλά και για το ότι «πέρασε έναν νόμο που έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στη ζωή μας όσο και στη ζωή των παιδιών μας».

«Δεν αλλάζει τίποτα στην καθημερινότητά μας, αφού είμαστε οικογένεια αρκετά χρόνια τώρα. Αυτό που, ωστόσο, αλλάζει είναι ότι πλέον και η πολιτεία μάς αναγνωρίζει ως μία οικογένεια και όχι ως δύο ξεχωριστές, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα» δήλωσε ο Σταύρος Γαβριλιάδης.

Διαβάστε επίσης:

Στον «χορό» των Ρίχτερ η Κεφαλονιά από το πρωί της Κυριακής

Επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού: Στη ΜΕΘ παραμένει η 22χρονη – Ο δράστης είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρείο στη Γερμανία

Λεωφόρος Βεΐκου: Πρωτοφανές τροχαίο με αυτοκίνητο να καβαλάει παρκαρισμένα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:14